Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Αργάσι – Καθοριστική η συμβολή των εναέριων μέσων

Ζάκυνθος: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Αργάσι – Καθοριστική η συμβολή των εναέριων μέσων
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από τη φωτιά στη Ζάκυνθο, η οποία στο μεγαλύτερό της μέρος έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Καθοριστική ήταν μάλιστα η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, ένα Καναντέρ, δύο Πέτζετελ, δύο Air Tractor, και ενός ελικοπτέρου Έρικσον που βοήθησαν προκειμένου να μην καούν σπίτια στην είσοδο της τουριστικής περιοχής του Αργασίου όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα του Σαββάτου στην πευκόφυτη περιοχή απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και η οποία λόγω των δυνατών ανέμων θα μπορούσε να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να απειλήσει άμεσα ολόκληρη την περιοχή, την οποία επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση κυρίως σε ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Στην περιοχή που υπάρχει και δασική έκταση, έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με 16 οχήματα και 32 άνδρες, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακή Ενότητας Ζακύνθου.

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που αυτή την ώρα έχει σε μεγάλο βαθμό ελεγχθεί, συνέβαλαν εθελοντικές ομάδες και υδροφόρα οχήματα.  Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει προσαχθεί ήδη ως ύποπτος για την φωτιά ένας Πακιστανός, τον οποίο υπέδειξε ως υπεύθυνο κάτοικος της περιοχής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις