Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζίτσα: Παύεται ο αντιδήμαρχος μετά το περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδάρου – Η ανακοίνωση του Δήμου

Ζίτσα: Παύεται ο αντιδήμαρχος μετά το περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδάρου – Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε σήμερα πως ο αντιδήμαρχος παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θλιβερό περιστατικό με την κακοποίηση του γαϊδουριού.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε ζητήσει την άμεση παύση του αντιδημάρχου αλλά και την πειθαρχική του δίωξη για την κακοποίηση του ζώου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζίτσας αναφέρει: «Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος

Ελεύθερος αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας στα Ιωάννινα που έσερνε ένα γάιδαρο με το αγροτικό μετά την απολογία του και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα αποτρόπαιο θέαμα, αλλά αυτό που εξετάζεται δεν είναι το θέαμα σαν θέαμα, αλλά αν ο άνθρωπος είχε δόλο να ενεργήσει έτσι ή όχι», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Δήμου στο Live News.

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου διέψευσε πως ο 63χρονος έχει ποινικό μητρώο: «Πάνω στην υπερβολή διαμορφώνεται από αυτούς που τα λένε μία γνώμη που καθοδηγεί την κοινή γνώμη σε συμπεράσματα που για εμάς είναι εσφαλμένα», δήλωσε.

«Λύκος τραυμάτισε το γαϊδούρι»

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη θέση του, ότι δηλαδή ο 63χρονος δεν αντιλήφθηκε ποτέ πως σέρνει έναν μεγάλο γάιδαρο με το αυτοκίνητο του.

«Δεν διερεύνησε κανείς την εκδοχή να ήταν ατύχημα. Δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε “ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι”», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτριος Δήμος.

Ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

«Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία, όταν έπεσε όλο το ζώο, το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του αντιδημάρχου.

 

Αυτοψία από ιδιώτη γιατρό

Για το περιστατικό που συνέβη στο χωριό Γραμμένο του Δήμου Ζίτσας το απόγευμα του Σαββάτου καθώς για την κατάσταση του ζώου μίλησε σε τοπικά ΜΜΕ η πρόεδρος του ΚΙΔΙΖΩ Ευαγγελία Κρυστάλη.

Όπως είπε, σύμφωνα με το epirus-tv-news αιτήθηκε σήμερα το γαϊδουράκι να εξεταστεί και από δικό τους εξειδικευμένο κτηνίατρο των Ιωαννίνων, να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του ώστε με την κατάλληλη φροντίδα να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή . Το αίτημά της έγινε δεκτό με τη σύμφωνη γνώμη και του 63χρονου ιδιοκτήτη του.

Αρχικά το ζώο εξετάστηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και διαπιστώθηκε πως φέρει κάταγμα στο κάτω μέρος της κνήμης αλλά και ίχνη από δάγκωμα άγριου ζώου ή λύκου ενώ τα εντόσθια που βρέθηκαν στο αγροτικό όχημα του 63χρονου δεν είναι από γάιδαρο αλλά από άλλο μεγάλο ζώο. Όπως είπε η κυρία Κρυστάλλη το ζώο υποφέρει από πόνους και αρχικά ζητήθηκε ευθανασία ενώ έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για το συμβάν και τις ενέργειες που έγιναν μόλις αυτό έγινε γνωστό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις