Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ζωή – μαρτύριο στις λάσπες της Ειδομένης! Χιλιάδες οικογένειες προσφύγων δεν έχουν ούτε σκηνή για να προφυλαχθούν! ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νύχτα έπεσε στην Ειδομένη και ακόμα ένα μαρτυρικό βράδυ ξεκίνησε για τους 13.000 πρόσφυγες που μέσα στο κρύο, την πείνα και τη βροχή, περιμένουν μάταια εκεί, να ανοίξουν τα σύνορα…

Το μαγαλύτερο δράμα, είναι τα χιλιάδες παιδάκια που είναι ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. Ο αριθμός των προσφύγων είναι τόσο μεγάλος, που οι σκηνές δε φτάνουν για όλους. Έτσι, κάποιες χιλιάδες από αυτούς, θα κοιμηθούν στο χώμα, χωρίς να έχουν καν την… “πολυτέλεια” της σκηνής, που θα τους προστάτευε τουλάχιστον από τη βροχή.

“Η κατάσταση είναι απελπιστική.Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται έξω, είναι πάνω στο χώμα” είπε στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο η Πρόεδρος της Κοινότητας Ειδομένης, Ξανθούλα Σουπλή.

Μόλις 84 πρόσφυγες πέρασαν από το διασυνοριακό σημείο ελέγχου στην Ειδομένη προς την ΠΓΔΜ, σήμερα από τις έξι το πρωί, έως τις έξι το απόγευμα. Μετά τη βροχή που έπεσε την προηγούμενη νύχτα και ταλαιπώρησε τους πρόσφυγες, κυρίως όσους διαμένουν σε μικρά αντίσκηνα γύρω από τον καταυλισμό, η σημερινή μέρα είχε στο μεγαλύτερο μέρος της ηλιοφάνεια, η οποία βοήθησε αρκετά στο να στεγνώσουν κάπως ρούχα και σκηνές, ενώ σε σημεία του καταυλισμού προστέθηκαν από εθελοντές και νέες μεγάλες σκηνές για να καλυφθούν πρόσθετες ανάγκες. Η σιδηροδρομική γραμμή δεν έκλεισε καθόλου και η σιδηροδρομική συγκοινωνία γίνεται κανονικά.

Μαχαιριά στην καρδιά είναι οι εικόνες από τις χιλιάδες ψυχές, που παραμένουν στην παγωμένη Ειδομένη:

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε