Site icon NewsIT

Best of Ξυλόκαστρο

23.05.2015 | 11:27
Best of Ξυλόκαστρο

Το να υπάρχει μια τόσο θεαματική ενάλια πολιτεία, τόσο κοντά στην πρωτεύουσα μιας χώρας, όπως είναι το Ξυλόκαστρο για την Αθήνα, το λες και τύχη!  

Αν οι υπέροχοι προορισμοί των νησιών θέλουν μια κάποια οργάνωση για να τους προσεγγίσουμε, και έναν ελεύθερο χρόνο, στο Ξυλόκαστρο πετάγεσαι για το τίποτα, είναι μια βόλτα! Και μπροστά σου, ανοίγεται ένας κόσμος με απαλό αεράκι, βοτσαλωτές παραλίες και τον ακαταμάχητο Κορινθιακό να παιχνιδίζει με χίλια χρώματα. Ελάτε να δούμε τα μυστικά αυτού του προορισμού, που μπορείτε να χαρείτε μετά από μιάμιση, όλο κι όλο ώρα, ξεκινώντας από την Αθήνα τώρα!


Η Συκιά και τα άλλα μυστικά της θάλασσας

Στην διαδρομή από Κιάτο προς Ξυλόκαστρο, και ακολουθώντας την παλιά Εθνική Οδό, συναντάμε μερικά πανέμορφα χωριά παραθαλάσσια, το Διμηνιό, το Μελίσσι και την Συκιά. Το Διμηνιό έχει ένα πολύ όμορφο μπαρ – εστιατόριο επάνω στο κύμα, με νεανική διάθεση, αλλά και μοναδικές γεύσεις – δοκιμάστε την μανιταρόπιτα, θα ξετρελαθείτε. Η μεγάλη παραλία του Μελισσίου, με τα κύματα από βότσαλα και τα αρμυρίκια να χαρίζουν πλούσια δροσιά είναι ακαταμάχητη και καθώς αφήνεται πίσω σας το Μελίσσι, πριν προσεγγίσετε την Συκιά, συναντάτε ένα φανταστικό μαγαζί επάνω στην θάλασσα, το Ακρωτήρι. Πλούσια σκιά από τις αγγελικές και μια κομψή, ξύλινη πλατφόρμα επάνω στο κύμα, σας περιμένουν για να σας δώσουν την αίσθηση ότι είτε επάνω στο ντεκ κάποιου πλοίου! Τα νερά του μικρού κόλπου είναι κρυστάλλινα και διάφανα, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, τον καφέ σας και το εξαιρετικό ψαράκι, αφήνοντας τον Κορινθιακό να λιώσει τις έννοιες. Λίγο πιο κάτω, στην είσοδο της Συκιάς, υπάρχει ένας μεγάλος και όμορφος κόλπος, που προσφέρει την πιο ωραία ίσως ανατολή. Υπάρχει ένα μικρό μυστικό: όταν στην περιοχή του Ξυλοκάστρου πιάνει ο μαΐστρος, όλες οι παραλίες γίνονται ενδιαφέρουσες μεν, με όμορφα κύματα, αλλά μπορεί να μην έχετε διάθεση για παιχνίδι με τους αφρούς. Ωραία, no problem. Και 10 μποφόρ να έχει τριγύρω, στον κόλπο της Συκιάς δεν πιάνει! Μπορείτε να αφεθείτε στην υπήνεμη θάλασσα και να χαλαρώσετε στον Οδυσσέα, το παραλιακό μπαράκι που ξεκινάει να φιλεύει από το πρωί, με καφεδάκια, και πάει μέχρι όσο αργά θέλει η παρέα. Οι ταβέρνες και τα καφέ της Συκιάς φημίζονται για την εξυπηρέτηση και για την όμορφη ατμόσφαιρα, θα βρείτε πολλές γευστικές προτάσεις.


Ο μοναδικός, συνταρακτικός Πευκιάς

Το παράλιο δάσος του Ξυλοκάστρου, ο Πευκιάς, ξεκινάει από την Συκιά και την βίλα του Σικελιανού και καταλήγει στο Ηρώο. Μια απολαυστική διαδρομή μέσα στα πεύκα, σας απομονώνει εντελώς από τους σύγχρονους ρυθμούς, αφήνοντας το πράσινο των δέντρων να εναλλάσσεται με το καταγάλανο της θάλασσας – τα πεύκα ακουμπάνε στην παραλία. Ο Πευκιάς έχει δύο πολύ όμορφα ενάλια μπαράκια, ενώ στην παραλία του Ξυλοκάστρου, στο τέλος του Πευκιά, θα βρείτε το τουριστικό περίπτερο, μια κοσμοπολίτικη γωνιά, που σας περιμένει με απέραντη θέα, εύκολες βουτιές και ποιοτικές γευστικές προτάσεις. Το πραγματικό μυστικό όμως, είναι άλλο! Αν φύγετε από την γοητεία της θάλασσας και πάτε ακριβώς στην είσοδο του Πευκιά, θα βρείτε ένα μοναδικό καφενεδάκι. Οι μουριές και τα δέντρα δημιουργούν άφθονη σκιά, ενώ για θέα έχετε το μυστηριακό μονοπάτι του Πευκιά. Τίποτα δεν μπορεί να σας προϊδεάσει για τις εξαιρετικές γεύσεις που σας περιμένουν, από τα χέρια του Άρη, και της μητρός αυτού, της γλυκιάς Νάσιας! Τεράστιες ποικιλίες με κρεατικά σε φανταστικές τιμές, φρέσκο ψαράκι, σπιτικές πίτες, σαλάτες ολόφρεσκες, πειραγμένες ιδέες ανάλογα με την έμπνευση. Ντόπιο τσίπουρο εκλεκτό, αλλά και κρασάκι και μπύρες, συμπληρώνουν την απόλαυση, δεν είναι τυχαίο που οι ντόπιοι αφήνουν την παραλία στους «πολλούς» και δίνουν το ραντεβού τους εδώ! Λίγο πιο κάτω θα βρείτε και ένα σουβλατζίδικο που έχει γράψει ιστορία στην περιοχή, το περίφημο Καν – Καν, με μοναδικές γεύσεις!

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΚΤΕΛ Ξυλοκάστρου: 27430 22218
Προαστιακός Ξυλοκάστρου: 2743022297  

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version