Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο συνταρακτικό Puy L’Eveque, στην Γαλλία

Στο συνταρακτικό Puy L’Eveque, στην Γαλλία

Αν σας μαγεύουν προορισμοί όπως η Μπριζ στο Βέλγιο, πού να δείτε το συνταρακτικό Puy L’Eveque, στην Τουλούζη!  

Ένα ταξιδιωτικό όνειρο, ένα μεσαιωνικό παραμύθι με κάστρα, ποτάμια, μυστηριακή φύση και απέραντη νοσταλγία! Ένας προορισμός έξω από τα συνηθισμένα μονοπάτια, κατάλληλος για πραγματικούς ταξιδευτές! Ακολουθείστε μας σε μια εξερεύνηση πολλαπλών επιπέδων!
Μια μεσαιωνική οπτασία
Το Puy L’Eveque λοιπόν είναι μια μικρή πόλη, με πληθυσμό μόλις 2200 κατοίκους στη Γαλλία, βόρεια της Τουλούζης και βρίσκεται στην περιοχή γύρω από το μαγεμένο Καόρ, ενώ το τοπίο ορίζεται από τον συνταρακτικό ποταμό Λωτ. Το χωριό βρίσκεται σε μια εξαιρετική θέση, ακριβώς επάνω στο ποτάμι. Το βιβλίο «Από Εδώ δεν μπορείτε να δείτε το Παρίσι» του Simon Helberg , που έγινε και ταινία, έκανε αυτή την περιοχή διάσημη. Υπόψην ότι η διαμονή σας εδώ θα γίνει σε κάποιο από τα πολλά πυργόσπιτα, σύγχρονο ξενοδοχείο δεν υπάρχει!
Τι να δείτε
La Place de la Truffière. Το Δημαρχείο αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα, είναι ένας κανονικός μεσαιωνικός πύργος. Εξίσου όμορφα είναι και τα κάστρα Chateau Hautefort και Château Bóvila. Πολύ αξιόλογο και μυστηριακό είναι το παρεκκλήσι του Αγίου Μιχαήλ, με τις εκπληκτικές αγιογραφίες, κρατήστε σημειώσεις από όσα θα δείτε, για να μπορέσετε να διηγηθείτε τα μυστηριώδη σύμβολα στην παρέα σας. Η Εκκλησία του Saint Sauveur επίσης είναι συνταρακτική, ενώ το Μουσείο Γλυπτικής Zadkin θα σας προσφέρει μοναδικά έργα τέχνης για να θαυμάσετε. Πανέμορφο είναι και το Chateau de Bonaquil, ίσως το πιο επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο.


Απίστευτες περιπλανήσεις

Η μαγεμένη αυτή πόλη βρίσκεται στην κοιλάδα του Λωτ, που ελίσσεται με μεγάλες συστροφές μέσα από ένα ευρύ τέναγος. Το τοπίο είναι περιτριγυρισμένο από λόφους που καλύπτονται με δάση και είναι γεμάτο από όμορφα μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλασία. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται δεκάδες όμορφα χωριά, συχνά οχυρωμένα, όμορφα διατηρημένα και συντηρημένα. Υπάρχουν κάστρα παντού και ένα σύντομο ταξίδι στο κοντινό Perigord με τις καρστικές σπηλιές με τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες και τα παλαιολιθικά έργα τέχνης θα σας μαγέψει. Η κοντινή L’Arque έχει ένα μικρό αλλά υπέροχο Μουσείο και το εξίσου κοντινό Cahors είναι μια μεσαιωνική πόλη γεμάτη με στενά δρομάκια και παλιά κτίρια, καθώς και μια υπέροχη παλιά γέφυρα και εκκλησίες. Το καόρ, είναι η πατρίδα του μεσαιωνικού «Μαύρου Κρασιού», το οποίο παράγεται ακόμα και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο υπέροχο είναι! Η Κοιλάδα του Celé είναι εξαιρετικά όμορφη και δεν είναι μακριά. Η Figeac επίσης είναι μια όμορφη πόλη με ένα μικρό μουσείο αφιερωμένο στην Σαμπολιόν, τον γνωστό ερευνητή που αποκρυπτογράφησε τα Αιγυπτιακά ιερογλυφικά. Το Les Ezyies de Tayac στο Perigord έχει ένα μεγάλο μουσείο προϊστορίας και η περιοχή είναι επίσης πολύ όμορφη, ιδιαίτερα στις κοιλάδες των ποταμών Dordogne και το Vezere, που έχουν εξαιρετική θέα, διάσπαρτη με όμορφα χωριά και αρχοντικά.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Για να έρθετε στο Puy l’Eveque ς πρέπει να πάρετε το τρένο από το Παρίσι ή την Τουλούζη στο σταθμό Cahors, στη συνέχεια, το λεωφορείο δυτικά προς Puy l’Eveque ή να έρθετε με το αυτοκίνητο. Υπάρχει λεωφορείο που αναχωρεί από το Cahors, κατά μήκος του ποταμού Lot ως επί το πλείστον και καταλήγει στο Puy l’Eveque. 

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε