Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Άντονι Μπουρντέν: Η αινιγματική φωτογραφία – προαναγγελία θανάτου

Άντονι Μπουρντέν: Η αινιγματική φωτογραφία – προαναγγελία θανάτου

– Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα από την αυτοκτονία του Άντονι Μπουρντέν – Ο διάσημος σεφ αυτοκτόνησε λίγο πριν από τα 62α γενέθλια του – Βρέθηκε κρεμασμένος σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Γαλλία
-Πριν από ένα μήνα περίπου ο Άντονι Μπουρντέν είχε “ανεβάσει” μία αινιγματική φωτογραφία που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία του θανάτου του! Φοράει ρούχα κηδείας
– Η ζωή του γνωστού σεφ είχε πολλές γεύσεις… αλλά και τέσσερις γυναίκες! Τρεις ερωτικές συντρόφους και την μονάκριβη κόρη του
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018, η παγκόσμια κοινότητα “παγώνει”… Ο Άντονι Μπουρντέν βάζει τέρμα στη ζωή του σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γαλλία όπου βρίσκεται για γυρίσματα της εκπομπής του Parts Unknown για το CNN. Τον γνωστό σεφ βρήκε απαγχονισμένο ο καλός του φίλος και γνωστός Γάλλος σεφ Eric Ripert.

Η αινιγματική φωτογραφία – προαναγγελία θανάτου

Τρίτη 08 Μαΐου 2018 ο Άντονι Μπουρντέν είχε ανεβάσει μία φωτογραφία που από πολλούς πλέον θεωρείται προαναγγελία του θανάτου του… Πρόκειται για μία ασπρόμαυρη φωτογραφία που ο διάσημος σεφ πόζαρε.

“Μια μικρή σκιά στη ζέστη του μεσημεριού. Σιροπιαστός αέρας… Ρούχα κηδείας από το Μπαλί” έγραφε.

Αυτοκτόνησε λίγες μέρες πριν από τα γενέθλια του

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μπουρντέν απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής (0806.2018) σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία.

«Ενημερωθήκαμε για τον θάνατο δια απαγχονισμού του Αμερικανού σεφ σήμερα το πρωί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάισερσμπεργκ, το Le Chambard» δήλωσε ο εισαγγελέας του Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ροκινί ντι Φαγιέλ, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό «το στάδιο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπήρξε παρέμβαση ενός άλλου προσώπου».

Ο 62χρονος σεφ Άντονι Μπουρντέν έδωσε τέλος στη ζωή του λίγες μέρες πριν συμπληρώσει 62 χρόνια ζωής.

Οι γυναίκες της ζωής του

Παντρεύτηκε την πρώτη του αγάπη -από το σχολείο- Νάνσι Πουκότσκι αλλά χώρισαν μετά από 20 χρόνια γάμου. Παντρεύτηκε ξανά, αυτή τη φορά την Ιταλίδα Οτάβια Μπούσια, με την οποία απέκτησε και μια κόρη, την Αριάν, το 2007. Χώρισαν φιλικά τo 2016.

Τον τελευταίο χρόνο είχε σχέση με την Ιταλίδα ηθοποιό Άζια Αρζέντο. Η 41χρονη ηθοποιός ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που κατηγόρησαν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.

Μία ζωή γεμάτη καταχρήσεις

Ο Άντονι Μπουρντέν πάλευε χρόνια με τους εθισμούς του… Είχε αποκαλύψει ότι είχε πρόβλημα με τα ναρκωτικά ενώ είχε παραδεχτεί πως έκανε χρήση ηρωίνης! Ο ίδιος ήταν λάτρης του φαγητού… του άρεσε το αλκοόλ ενώ ήταν και φανατικός καπνιστής.

Ποιος ήταν ο Άντονι Μπουρντέν

Σε λίγες μέρες, στις 25 Ιουνίου, θα συμπλήρωνε τα 62 του χρόνια. Γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ. Ο πατέρας του εργαζόταν στην Columbia Records και η μητέρα του Gladys δούλευε στους New York Times.

Η σχέση του με τη Γαλλία ήταν ιδιαίτερη. Ο παππούς του ήταν μετανάστης, όταν έφυγε από τη γεννέτειρά του για τη Νέα Υόρκη μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως είχε δηλώσει, ο πατέρας του μεγάλωσε μιλώντας γαλλικά και περνούσε πολλά καλοκαίρια στη Γαλλία.

Η αγάπη του για το φαγηγό, όπως ο ίδιος είχε γράψει, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στη Γαλλία. Τότε, στη βάρκα ενός ψαρά δοκίμασε για πρώτη φορά στρείδια. Εγκατέλειψε το κολέγιο μετά από δυο χρόνια και άρχισε να δουλεύει σε εστιατόρια με θαλασσινά στη Μασαχουσέτη. Και κάπως έτσι αποφάσισε πως αυτό ήθελε να κάνει στη ζωή του: να γίνει σεφ.

Αποφοίτησε το 1978 από το φημισμένο Culinary Institute of America. Ακολούθησαν οι δουλειές σε πολλά εστιατόρια πριν από την καθιέρωση. Ήταν το 1998 όταν ανέλαβε επικεφαλής σεφ στο Brasserie Les Halles στο Μανχάταν. Από εκεί ξεκίνησε η πορεία του προς την κορυφή. Ακολούθησε η φήμη, με τον Μπουρντέν να γίνεται ένας από τους πιο γνωστούς σεφ στον κόσμο. Έγραψε πολλά βιβλία, κέρδισε δεκάδες βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση.

Η καλύτερη συμβουλή που του είχαν δώσει

Ο ίδιος πίστευε πως όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους πρέπει να ξέρουν να μαγειρεύουν μερικά απλά βασικά φαγητά: ομελέτα, κοτόπουλο στο φούρνο, μπριζόλα, κάποια σούπα, βασικά λαχανικά και ζυμαρικά.

Το πρώτο μέρος που επισκεπτόταν όταν ταξίδευε ήταν η κεντρική αγορά του τόπου: «Εκεί νιώθεις τον γαστρονομικό παλμό της πόλης και πώς θα είναι το φαγητό που θα σου σερβίρουν» έχει δηλώσει.

Η καλύτερη συμβουλή που του είχαν δώσει είχε πει ότι είναι το: «Να είσαι πάντα στην ώρα σου».

Αν είχε 24 ώρες ζωής…

Ο Άντονι Μπουρντέν είχε πει πως αν είχε 24 ώρες ζωής και έπρεπε να επιλέξει το τελευταίο του γεύμα θα πήγαινε με κλειστά μάτια στο Τόκιο, στο μικρό σούσι μαγαζάκι Sukiyabashi Jiro, όπου εκεί διαφεντεύει ο γηραιότερος σεφ τον κόσμο με αστέρι Michelin και που μέχρι και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα έχει επισκεφτεί!

Δείτε φωτογραφίες

       

Δείτε τα βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=hTFNl_z0MIs

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις