Πολιτική

Κώστας Σημίτης: «Φρουρός» δίπλα στο φέρετρό του ο σωματοφύλακάς του Θανάσης Φιλιππόπουλος

Όλο το ΠΑΣΟΚ ήξερε και ξέρει τον Θανάση, έναν καλοσυνάτο άνθρωπο και άριστο επαγγελματία

Για δεκαετίες αποτέλεσε το «φύλακα άγγελο» του Κώστα Σημίτη κι όταν έφτασε η ώρα του τελευταίου αποχαιρετισμού εκείνος στάθηκε δίπλα στο φέρετρο του, για να συνοδεύσει τον πρώην πρωθυπουργό στην τελευταία του κατοικία.

Ο Θανάσης Φιλιππόπουλος αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον υπεύθυνο ασφαλείας του Κώστα Σημίτη. Μαζί του ταξίδεψε σε όλα τα μέρη του κόσμου και πάντοτε άπλωνε ένα δίχτυ προστασία στον πρώην πρωθυπουργό. Όλο το ΠΑΣΟΚ ήξερε και ξέρει το Θανάση, έναν καλοσυνάτο άνθρωπο και άριστο επαγγελματία. Βρέθηκε στην ασφάλεια του Κώστα Σημίτη την εποχή που εκείνος ήταν πρωθυπουργός και συνέχισε να βρίσκεται δίπλα του, ακόμα κι όταν αποχώρησε από την πολιτική. Έτσι έκανε και σήμερα.

Ο Θανάσης Φιλιππόπουλος, μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία παρέμεινε δίπλα στο φέρετρο του Κώστα Σημίτη, ακολουθώντας για άλλη μια φόρα το πρωτόκολλο, αλλά και τις οδηγίες της καρδιάς του.

Μάλιστα, ο στενός συνεργάτης και σωματοφύλακας του Κώστα Σημίτη λίγες ώρες μετά το θάνατο του, τον είχε αποχαιρετήσει με μια συγκινητική ανάρτηση.

«Αυτό το ταξίδι επέλεξες να φύγεις χωρίς να με ρωτήσεις, χωρίς να το έχεις προγραμματίσει, δεν το είχες κάνει ποτέ. Έτσι ξαφνικά… Δεν είπες ούτε γεια… Το απέραντο σύμπαν σε αγκαλιάζει, την απόφασή σου αυτή, εγώ είμαι πολύ μικρός να την κρίνω… Σ’ ευχαριστώ ΠΡΟΕΔΡΕ μου! ΑΘΑΝΑΤΟΣ 05/01/2025…», είχε γράψει ο Θανάσης Φιλιππόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιατί η κυβέρνηση ανοίγει από τώρα τον διάλογο για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο – Τι θα γίνει με τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα ξεκινήσει στην επόμενη Κοινοβουλευτική Σύνοδο και πάντως πριν από το τέλος του 2025
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Παύλος Μαρινάκης: «Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου ήταν όταν πέθανε ο πεθερός μου»
«Ο ρόλος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι "ηλεκτρική καρέκλα", ως φοιτητής πήγαινα μπουζούκια, τώρα δίνω τα "ρέστα μου" στις ταβέρνες, λόγω ύψους δεν μπορώ να "κρυφτώ"», λέει ο Παύλος Μαρινάκης
Κατερίνα Μαχαιριώτη - Παύλος Μαρινάκης 2
Μητσοτάκης και Κεραμέως στην 44η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ: «Ο στόχος μας πάνω απ’ όλα είναι να βοηθούμε συμπολίτες μας να βρίσκουν δουλειά»
Η καρδιά της αγοράς εργασίας χτυπά σήμερα και αύριο στο Περιστέρι που χιλιάδες συμπολίτες μας θα έρθουν είτε για να βρουν δουλειά είτε γιατί θέλουν να αλλάξουν δουλειά
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκη Κεραμέως