Κόσμος

Ουκρανία: Δύο ρωσικά αποβατικά πλοία βυθίστηκαν από ουκρανικά USV στην Κριμαία

Ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV) έπληξαν δύο ρωσικά αποβατικά πλοία στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Κιέβου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως κατά την χθεσινοβραδινή επίθεση χτυπήθηκαν δύο μικρά αποβατικά σκάφη της Ρωσίας. Σε νεότερη ενημέρωση, έγινε γνωστό πως τα δύο αποβατικά επλήγησαν από USV και βυθίστηκαν. Το ένα ήταν κλάσης Akula και το άλλο κλάσης Serna, σύμφωνα με το Κίεβο.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τα δύο σκάφη κατέληξαν στο βυθό. Το Akula αμέσως και το Serna (ακολούθησε) παρά τις προσπάθειες» που καταβλήθηκαν, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τα ρωσικά αποβατικά σκάφη ήταν φορτωμένα με τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά. Δεν υπήρξε αντίδραση από τη Ρωσία, η οποία το 2014 προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας. Στη Σεβαστούπολη είναι το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ορισμένα ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αποσυρθεί από τη Σεβαστούπολη λόγω των πρόσφατων επιθέσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση: Το τέλος του σόου του Έλον Μασκ και η αρχή του χάους για τον Τραμπ
Οι δηλώσεις - βόμβα του δισεκατομμυριούχου για το έλλειμμα και τις κυβερνητικές επιλογές κατέληξαν σε φιάσκο για τον Τραμπ και εξέθεσαν και τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον
Έλον Μασκ Ντόναλντ Τραμπ
Προαγωγή στον Άλφρεντ Ντρέιφους 90 χρόνια από τον θάνατό του ζητά η γαλλική Βουλή ως «πράξη επανόρθωσης»
Η υπόθεση Ντρέιφους αποτέλεσε όχι μόνο ένα στρατιωτικό και πολιτικό σκάνδαλο κατασκοπείας, αλλά ταυτόχρονα μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες σε παγκόσμιο επίπεδο
Ο Alfred Dreyfus
Ρωσία – Ουκρανία: Οι επιθέσεις με drones ανατινάζουν τις ελπίδες για ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη και η διεθνής αξιοπιστία του Τραμπ κρέμεται από μία κλωστή
Παρά τις συχνές προσπάθειές του να αποποιηθεί την ευθύνη, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλέον γίνει – σε μεγάλο βαθμό – ο πόλεμος του Τραμπ, σημειώνει σε ανάλυσή του το CNN
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάζεται στο Air Force One 5
Κατέθεσε η Έριν Πάτερσον για το γεύμα με τα φονικά μανιτάρια στην Αυστραλία: «Ο πρώην σύζυγός μου, δεν ήθελε να ασχολούμαι με την οικογένεια»
«Προσπαθούσα να τον πείσω να γίνει άθεος και τα πράγματα αντιστράφηκαν, έγινα εγώ χριστιανή» - Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η γέννηση του γιου της
Έριν Πάτερσον