Ελλάδα

Πέντε συλλήψεις στο Ζεφύρι για τηλεφωνικές απάτες – Οι 12 περιοχές που δρούσε η συμμορία

Οι δράστες προσποιούνταν τους λογιστές και αποσπούσαν κωδικούς τραπεζών και κινητών τηλεφώνων

Πέντε συλλήψεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Ζεφυρίου σήμερα Δευτέρα (13.01.2025) μετά από επιχείρηση της αστυνομίας για συμμορία που συμμετείχε σε τηλεφωνικές απάτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ζεφύρι , όπου συνελήφθησαν 5 μέλη συμμορίας, μεταξύ των οποίων ήταν ένας 17χρονος, δύο 23χρονοι, ένας 26χρονος και μία 42χρονη σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγές, τηλεφωνική απάτη, ηλεκτρονικές απάτες, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι κατηγορούμενοι διέπρατταν τηλεφωνικές απάτες, προσποιούμενοι τους λογιστές, πείθοντας τα θύματα να προβούν σε καταθέσεις ή μεταφορές χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς που δεν ανήκαν στα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους.

Οι λογαριασμοί αυτοί ανήκαν κυρίως σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, τα οποία παρέδιδαν τις χρεωστικές τους κάρτες, τα κινητά τους τηλέφωνα, καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης και των εφαρμογών τραπέζης, με αντάλλαγμα την παροχή ναρκωτικών ουσιών και χρηματικών ποσών, είτε λόγω απειλών που δέχονταν από τους δράστες για τη ζωή των ίδιων, αλλά και οικείων τους προσώπων.

Επιπλέον, τους επιφόρτιζαν με την ανάληψη των μετρητών από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ATM), προκειμένου να παραμένουν αθέατοι.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι ορισμένες φορές επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα, αφού με χρήση σωματικής βίας ή απειλή όπλων, μετέφεραν τα θύματα στα σπίτια τους, όπου τα παρακρατούσαν, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απάτες σε βάρος τρίτων προσώπων (μεταφορές των χρηματικών ποσών στους λογαριασμούς), ενώ τους απειλούσαν επανειλημμένα, προκειμένου να μην προβούν σε καταγγελία του συμβάντος στις Αστυνομικές Αρχές.

Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ζεφυρίου εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις απάτης, σε Κατερίνη, Σύρο, Χίο, Σπάρτη, Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και από περιοχές του κέντρου της Αθήνας, του Ζεφυρίου, της Φυλής, των Μεγάρων και του Κορυδαλλού.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη 46χρονου στον Προαστιακό – Προσπάθησε να μαχαιρώσει μία γυναίκα
«Εγώ μιλούσα στο κινητό με μία φίλη μου και της λέω: ‘Είναι ένας εδώ της λέω και με κοιτάει πολύ έντονα και έβγαλε και μαχαίρι’. Και μου λέει η φίλη μου: ‘Φύγε, τρέξε, πήγαινε στο πίσω βαγόνι!»
Η στιγμή της σύλληψης του 46χρονου
4
Κυριακή Γρίβα: «Οι δολοφόνοι θα τύχουν της τιμωρίας που τους αρμόζει» – Η ανακοίνωση παραμονή της δίκης και οι νέες αποκαλύψεις
«Δε θα αδιαφορήσουμε μπροστά σε τυχόν αναδυόμενη προσπάθεια ένας αδίστακτος και υποκριτικός δολοφόνος, να παρουσιαστεί ως ακαταλόγιστος»
Κυριακή Γρίβα
Συνελήφθη στον Άλιμο ένας 33χρονος καταζητούμενος στη Βρετανία – «Ξέπλυνε» πάνω από 1 εκ. λίρες
Ο άνδρας κατηγορείται ότι το 2016 αφαίρεσε από τραπεζικό ίδρυμα της Βρετανίας, χρηματικό ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου λιρών Αγγλίας και το μετέφερε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Χαρτονομίσματα