Πανικοβλημένοι παραμένουν οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας από τους 2 ισχυρούς σεισμούς 4,1 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αλλά και των μικρότερων μετασεισμών που χτύπησαν το πρωί (18.05.2025) το νησί.
Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής όπου έγινε ο πρώτος μεγάλος σεισμός στην Εύβοια, έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έχουν γίνει συνολικά 28 σεισμοί, δημιουργώντας ανησυχία στους κατοίκους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σεισμολόγοι που παρακολουθούν το σεισμικό φαινόμενο στην Εύβοια παραμένουν καθησυχαστικοί αν και έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια της περιοχής.
Συγκεκριμένα έχουν προκληθεί ρωγμές σε 20 σπίτια, καταστήματα και στο μουσείο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Τη Δευτέρα, μάλιστα κλιμάκια θα ξεκινήσουν αυτοψίες στα κτίρια με σκοπό να δώσουν το πράσινο ή το κόκκινο φως για την καταλληλότητα των κτιρίων, αναφέρει η ΕΡΤ.
Λόγω των σεισμών, ο δήμος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ώστε να γίνει έλεγχος από κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ.