Κόσμος

Βατικανό: «Προσευχόμαστε υπέρ ενός ποντίφικα που θα μπορέσει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις», λέει ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα

Ο καρδινάλιος συμβούλεψε τους εκλέκτορες καρδιναλίους να ψηφίσουν αντικειμενικά, έχοντας στο μυαλό και την καρδιά τους τον Θεό και το καλό της εκκλησίας

Λίγο πριν αρχίσει το Κονκλάβιο, το οποίο θα αναδείξει τον νέο Πάπα, ο γηραιότερος καρδινάλιος, ο Τζοβάνι Μπατίστα, ο οποίος χοροστάτησε της λειτουργίας pro eligendo pontifice στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, προσευχήθηκε ζητώντας βοήθεια από το Άγιο Πνεύμα.
 
«Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, εκλιπαρώντας το φως και την δύναμή του, ώστε να εκλεγεί ο πάπας τον οποίο χρειάζονται η Εκκλησία και η ανθρωπότητα σε μια τόσο δύσκολη και πολυσύνθετη φάση της Ιστορίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο καρδινάλιος, στη λειτουργία που γίνεται πριν το Κονκλάβιο και στην οποία έδωσαν το παρών πάνω από 5.000 πιστοί.

Και ενώ οι εργασίες για την έναρξη του Κονκλαβίου είναι πυρετώδεις, ο καρδινάλιος ευχήθηκε να εκλεχθεί ένας Πάπας ο οποίος θα μπορέσει να αφυπνίσει την κοινωνία που έχει απομακρυνθεί από τον Θεό.

«Προσευχόμαστε υπέρ ενός ποντίφικα ο οποίος να μπορέσει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις και την ενέργεια της κοινωνίας, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη τεχνολογική πρόοδο, αλλά τείνει να ξεχνά τον Θεό», πρόσθεσε ο καρδινάλιος Ρε.

Ο ίδιος συμβούλεψε τους εκλέκτορες καρδιναλίους «να αφήσουν κατά μέρος κάθε σκέψη προσωπικού είδους και να έχουν κατά νου και στην καρδιά τους, τον Θεό και τον Ιησού Χριστό, όπως και το καλό της Εκκλησίας και της ανθρωπότητας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση