Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Περιστέρι: «Πόλη πρότυπο» – Ο Αλέξης Σταυρούλιας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο newsit.gr

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Περιστέρι: «Πόλη πρότυπο» – Ο Αλέξης Σταυρούλιας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο newsit.gr

Ο Αλέξης Σταυρούλιας νυν Αντιδήμαρχος οικονομικών και υποψήφιος στο Περιστέρι στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό του δημάρχου, Ανδρέα Παχατουρίδη (εκλέγεται συνεχώς από το 2002) περιέγραψε στην κάμερα του newsit.gr και τον Νίκο Ευαγγελάτο το τεράστιο έργο που έχει γίνει στην πόλη, μα και το όραμα όλων για το μέλλον.

Ο Αλέξης Σταυρούλιας που διεκδικεί και πάλι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου την ψήφο των πολιτών του Περιστερίου με τον συνδυασμό του Ανδρέα Παχατουρίδη, «Με την Κοινωνία Μπροστά» περιέγραψε με αναλυτικό τρόπο όλα όσα έχουν γίνει στον Δήμο και όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί.

Όλα αυτά αποτυπώνονται στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο newsit.gr και τον Νίκο Ευαγγελάτο μα συνοψίζονται και μέσα από μια φράση του με μόλις 8 λέξεις: «Να δημιουργήσουμε μια πόλη – πρότυπο για την Ελλάδα».

Ποσοστό πάνω από 75%

Όλα δείχνουν ότι δημοτικές εκλογές στο Περιστέρι αναμένεται να εξελιχθούν όχι απλά σε μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού του Ανδρέα Παχατουρίδη, αλλά σε μια νίκη με μυθικά ποσοστά, όπως εξήγησε ο Αλέξης Σταυρούλιας.

«Φανταστείτε πόση δουλειά έχει γίνει τόσα χρόνια για να είμαστε θεωρητικά ένας Δήμος που έχει αποτέλεσμα πριν από τις εκλογές. Φανταστείτε τι κατάθεση ψυχής έχει γίνει τόσο από το δήμαρχό μας, Ανδρέα Παχατουρίδη όσο και από όλη την ομάδα και τους στενούς συνεργάτες τόσα χρόνια, έτσι ώστε να είναι προεξοφλημένο το αποτέλεσμα σε ένα τόσο μεγάλο Δήμο. Αν οι συμπολίτες μας κατέβουν στις κάλπες να ψηφίσουν, πιστεύουμε ότι το ποσοστό μας θα είναι κάπου 75% – 80% δεν ξέρουμε», είπε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου.

«Οι πολίτες θεωρούν τον Δήμο δικό τους»

Ο Αλέξης Σταυρούλιας, επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του καθώς είναι ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα λογιστικά γραφεία στην Αθήνα, μίλησε για το πιο μεγάλο επίτευγμα της νυν διοίκησης στο Περιστέρι και «όπλο» της στις δημοτικές εκλογές.

«Μια ομάδα ανθρώπων δίπλα στον Ανδρέα Παχατουρίδη, εμπεδώσαμε το ρόλο μας ότι είμαστε εκεί για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, να υπηρετήσουμε τον κόσμο και όχι να απολαμβάνουμε την εξουσία. Καμαρώνουμε ως διοίκηση για τους εκλεκτούς συνεργάτες μας. Στο Περιστέρι έχει καταφέρει ο Παχατουρίδης και η ομάδα όλη και οι συνεργάτες μας οι δημοτικοί υπάλληλοι, να θεωρούν όλοι οι συμπολίτες μας  τον δήμο δικό τους», ανέφερε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου στις δημοτικές εκλογές».

Το θέμα με την «παλαιολιθική απογραφή»

Ο Δήμος Περιστερίου αριθμεί κοντά στις 400.000 κόσμο. Στα… απογραφικά χαρτιά όμως, δείχνει να έχει 130.000 και παίρνει τα ανάλογα λεφτά από την πολιτεία και την Περιφέρεια. Πως γίνεται αυτό;

«Έχουμε και κάποια άδικα που συμβαίνουν από την κεντρική πολιτική σκηνή. Κοιμίζουμε στην πόλη μας 400.000 κόσμο, άρα το πρωί πρέπει να εξυπηρετήσουμε τα παιδιά όλων αυτών, να πάνε στα σχολεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, γήπεδα κλπ και παίρνουμε κάποια 130 χιλιάρικα για 130.000 πληθυσμό, απογραφέντες με μια παλαιολιθική μέθοδο», εξήγησε.

Ο ρόλος του αντιδημάρχου οικονομικών και το “όχι”

Ο Αλέξης Σταυρούλιας μίλησε και τον ρόλο του ως αντιδήμαρχος οικονομικών. «Την εποχή που ζούμε και ειδικά μετά την οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή κρίση, ο αντιδήμαρχος οικονομικών πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται το “όχι”».

«Χρειάζεται πάρα πολλές φορές να πούμε “όχι”. Εμείς λοιπόν, διαβάσαμε τις ανάγκες της πόλης. Αφουγκραστήκαμε όλες τις ηλικίες και τις ιδιαιτερότητες. Παιδιά, έφηβοι, γονείς, εργαζόμενοι, τρίτη ηλικία, επιχειρηματίες. Αποκωδικοποιήσαμε την πόλη μας, τόσο σε πληθυσμιακά κριτήρια, όσο και στη βάση παραγωγής. Υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε ως δημοτική αρχή, παρά πολύ τη παραγωγική βάση της πόλεώς μας. Θέλουμε η βάση, η παραγωγική, να λειτουργεί. Θέλουμε οι άνθρωποι να παράγουν και νομίζω ότι έχουμε επιτύχει τα μέγιστα», ανέφερε.

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο

Ο Αλέξης Σταυρούλιας έκανε αναφορά και σε ένα από τα πιο μεγάλα έργα στην πόλη, που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης.

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τις πλημμύρες σε κάποια σημεία της πόλης μας. Να ξέρει ο κόσμος ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, αυτά που λέμε υδραυλικά ότι είναι κάτω από τη γη, δεν μπορεί να τα προγραμματίσει ο δήμαρχος. Προγραμματίζονται σε επίπεδο Περιφέρειας. Αυτό είναι κατά την άποψή μου σωστό. Αυτή τη στιγμή στο Περιστέρι τρέχει υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας και εκτελείται ένα τεράστιο αντιπλημμυρικό έργο, που η περιοχή που είναι όντως πολύ προβληματική, πιστεύουμε ότι με φυσιολογικές μεταβολές του καιρού και όχι με αφύσικες όπως έγινε τώρα στη Θεσσαλία, θα μπορέσουμε να σωθεί η περιοχή από τις πλημμύρες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιστερίου.

«Εμείς σαν Δήμος και αποδείχτηκε με την πρόσφατη θεομηνία, έχουμε φροντίσει ώστε τα φρεάτια μας να είναι καθαρά, το αποχετευτικό μας να λειτουργεί και λειτούργησε άψογα στις τελευταίες πλημμύρες, αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι αρκετό», τόνισε.

Όσο για τον χρόνο που θα ολοκληρωθεί το έργο και το Περιστέρι θα είναι θωρακισμένο από πλημμύρες ο Αλέξης Σταυρούλιας ανέφερε: «Απολύτως θωρακισμένο βάσει μετρήσεων και μελετών που έχουν κάνει οι επιστήμονες έχει προγραμματιστεί το έργο αυτό, που πιστεύουμε ότι σε 1,5 το πολύ 2 χρόνια θα έχει υλοποιηθεί και ολοκληρωθεί. Τώρα είναι σε φάση δημοπράτησης», συμπλήρωσε ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι στις εκλογές.

Τα μεγάλα έργα 

Ο Αλέξης Σταυρούλιας μίλησε για την τεράστια προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για να αποκτήσει 63 νέα οικόπεδα που θα στηθούν πάνω τους μεγάλα έργα για τους πολίτες, αλλά και το μεγαλεπήβολο σχέδιο για το γιγαντιαίο άλσος που θα έχει το Περιστέρι στο άμεσο μέλλον.

«Καταφέραμε μέσα από σκληρή δουλειά και έχουμε έναν Δήμο υγιέστατο οικονομικά με πάρα πολύ γερές βάσεις. Έχουμε εξασφαλίσει μια γραμμή χρηματοδότησης και ο Δήμος Περιστερίου αποκτά τώρα σε αυτή την περίοδο 63 νέα οικόπεδα. Μέσα από μια χρηστή διοίκηση πολλών ετών, δημιουργήσαμε το αποθεματικό και γραμμή χρηματοδότησης, έτσι ώστε όλα αυτά να αποκτηθούν. Σήμερα, το 2023, έχουν αγοραστεί 32 οικόπεδα και θα αγοραστούν μέχρι τέλος του έτους, άλλα 30, 31, 32, εξαρτάται από τους τίτλους.

Σε αυτά έχουμε προγραμματίσει να γίνουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, για να μπορούμε να απορροφήσουμε το 100% των παιδιών των εργαζομένων. Να γίνουν παιδικές χαρές για να παίζουν τα παιδιά μας. Να γίνουν χώροι ανάπαυσης και ψυχαγωγίας της τρίτης ηλικίας. Μικρά γηπεδάκια, πάρκα. Θα γίνουν υποδομές που θα εξυπηρετούν την καθημερινότητα των δημοτών. Είναι τεράστιο έργο», ανέφερε.

Δεν έχει γίνει αύξηση Δημοτικών Τελών από το 2007

Στο ερώτημα αν ο Δήμος Περιστερίου έχει τα λεφτά αυτά για τις αγορές των οικοπέδων, ο Αλέξης Σταυρούλιας τόνισε ότι τα κονδύλια υπάρχουν και δεν προέρχονται από τις τσέπες των πολιτών καθώς υπενθύμισε ότι η νυν διοίκηση έχει να κάνει αύξηση Δημοτικών Τελών από το μακρινό 2007.

«Στο Περιστέρι είναι προγραμματισμένα τεράστια έργα. Κάνουμε ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα δημοτικά στην πόλη του Περιστερίου, μια κοιτίδα του πολιτισμού. Κάνουμε δυο υπόγεια πάρκινγκ. Θα κάνουμε την ενοποίηση του άλσους Περιστερίου, που από 60 στρέμματα που έχουμε τώρα, θα γίνει όλο μαζί 160 στρέμματα. Δημιουργούμε βρεφονηπιακούς σταθμούς, υποδομές σε όλη την πόλη, αναπλάθουμε όλους τους κεντρικούς άξονες. Αυτά δεν γίνονται με χρήματα του περιστεριώτικου λαού. Ο Περιστεριώτικος λαός έχει να δεχτεί αύξηση Δημοτικών Τελών από το 2007. Φανταστείτε τι έχουμε περάσει και δεν έχουμε, ποτέ μα ποτέ, επιβάλει ούτε ένα λεπτό αύξηση στα Δημοτικά Τέλη», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

«Όλα αυτά είναι διεκδικήσεις της διοίκησης και του Ανδρέα Παχατουρίδη και δικές μου από Περιφέρεια και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου, τα στοιχεία του Δήμου που παρουσιάζονται σε ένα τραπέζι για να εγκρίνει κάποιος ή όχι, είναι τόσο ενθαρρυντικά που με κάνουν τόσο αισιόδοξο και λέω ότι για όλους μα όλους τους χώρους που αποκτούμε, έχουμε τον τρόπο αύριο το πρωί να ξεκινήσουμε και την τοποθέτηση εκεί πάνω κάποιων έργω κοινής ωφέλειας», τόνισε.

Πότε θα ολοκληρωθεί από το μεγαλεπήβολο έργο; «Ήδη έχουμε 32 οικόπεδα. Είναι εξοφλημένοι από εμάς. Είναι στην ιδιοκτησία μας. Πλέον αφού αποκτήθηκε ένας χώρος έχουμε ήδη τον μηχανισμό και μια εξαίρετη υπηρεσία, που ήδη ξεκινάει τις μελέτες και η προτεραιότητά μας τώρα είναι σε δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι θα ανακουφίσουν όντως ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας», είπε ο Αλέξης Σταυρούλιας.

«Βλέπω μελέτη εκτέλεση όλων αυτών των έργων μέσα στην 5ετία που έρχεται. Δεν είναι κάτι που θα γίνει. Είναι κάτι που ξεκίνησε να γίνεται. Είμαστε πολύ κοντά στο να υλοποιηθούν», συμπλήρωσε.

Το σχέδιο για το τεράστιο άλσος

Ο Αλέξης Σταυρούλιας μίλησε και για το σχέδιο για την δημιουργία ενός τεράστιου άλσους στην πόλη και εξήγησε όλα τα βήματα.

«Το σπουδαιότερο είναι ότι θα μεταφερθεί ο χώρος γκαράζ, ο χώρος που συγκεντρώνονται όλα τα απορριματοφόρα, όλα τα μηχανήματα για την καθαριότητα. Αυτό είναι μια πληγή για την πόλη του Περιστερίου. Αυτή τη στιγμή έχει βρεθεί το γκαράζ. Με πρωτοβουλίες του Παχατουρίδη, της διοίκησης και όλων μας, καταφέραμε και έχουμε εξασφαλίσει το που θα πάει το γκαράζ και ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά του. Θα φύγει ένα 30% με 40% τώρα άμεσα, μέχρι τις εκλογές και συνεχίζουμε στη μεταφορά στη νέα εγκατάσταση», ανέφερε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου στις εκλογές.

«Αυτός ο χώρος που θα μείνει συνορεύει με ένα μεγάλο γήπεδο. Είναι μια τεράστια έκταση. Εκεί είναι ιδιοκτησία του ΟΣΥ το 80% και το 20% ανήκει σε έναν συμπολίτη μας, ιδιώτη. Αυτός ο συμπολίτης μας, αποζημιώνεται όπως έχουμε υπολογίσει και είναι μια τεράστια η τιμή, είναι γύρω στα 8 εκατομμύρια. Έτσι παίρνουμε κι απ’ τον ΟΣΥ το ακίνητο και ο χώρος αυτός που είναι 100 στρέμματα και 60 το άλσος θα ενσωματωθούν. Θα γίνει ένας χώρος θα ενοποιηθεί και θα έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα άλση στην Αττική. Ένα άλσος που θα δώσει πνοή», τόνισε.

«Αυτό το άλσος θα αποτελέσει και έναν πόλο έλξης. Αν πούμε ότι το άλσος μας που είναι τώρα 60 στρέμματα συγκεντρώνει κάθε βράδυ τεράστιο αριθμό επισκεπτών, φανταζόμαστε ότι η ενοποίηση και η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα φέρει όλη την Αττική στο Περιστέρι», συμπλήρωσε ο Αλέξης Σταυρούλιας.

Μια καλύτερη πόλη για τα παιδιά μας

Ο Αλέξης Σταυρούλιας έκανε αναφορά και στο όραμα για το μέλλον.

«Το Περιστέρι δεν είναι πια υποβαθμισμένη περιοχή. Για να γίνει αυτό το έργο δουλέψαμε σκληρά. Έχουμε έναν Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος έχει όραμα, έχει άποψη γι’ αυτό που ζητάει από τους συνεργάτες του. Έχουμε μια ομάδα, η οποία δουλεύει σκληρά και υπεύθυνα, ο καθένας στον τομέα του και με την ψήφο του περιστεριώτικου λαού μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο. Να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη πόλη, μια πόλη καλύτερη για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Μια πόλη πρότυπο για όλη την Ελλάδα», κατέληξε ο αντιδήμαρχος οικονομικών.

Videos Τελευταίες ειδήσεις