Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Γιώργος Κουμουτσάκος: «Θα έχουμε ευρεία νίκη γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας»

Εκλογές 2023 – Γιώργος Κουμουτσάκος: «Θα έχουμε ευρεία νίκη γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας»

«Σίγουρα θα έχουμε ευρεία νίκη γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας», υποστήριξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στο βόρειο τομέα της Αθήνας, αναφέρθηκε στο κατά πόσον μπορεί να δημιουργηθεί συμμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή μία κυβέρνηση Προοδευτικής Συμμαχίας, απορρίπτοντας κάθε τέτοιο σενάριο. Ο κ. Κουμουτσάκος εστίασε στο γεγονός ότι η χώρα χρειάζεται στιβαρές και σταθερές κυβερνήσεις και ότι επιδίωξη του κυβερνώντος κόμματος είναι η αυτοδυναμία. «Δεν βλέπω δυνατότητες συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ», είπε ο υποψήφιος βουλευτής βορείου τομέα, ρίχνοντας τα βέλη του στον Νίκο Ανδρουλάκη όσον αφορά στις δηλώσεις του ότι δεν θέλει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτήρισε επίσης την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα ως «απόλυτη πολιτική ομίχλη» και τον Γιάνη Βαρουφάκη ως προβληματικό και τοξικό εταίρο βάσει των δηλώσεών του για το νόμισμα που θα αντικαταστήσει το ευρώ.

 

«Δεν βλέπω μετάλλαξη του τοπίου στα ελληνοτουρκικά μετά τις εκλογές»

Όσον αφορά στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην επερχόμενη κάλπη στην γειτονική χώρα «δεν βλέπω μετάλλαξη του τοπίου την επόμενη μέρα».

Θεωρεί πιο πιθανό το ενδεχόμενο να είναι ο Ερντογάν εκ νέου ο νικητής των τουρκικών εκλογών και σε αυτή την περίπτωση ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι «καλύτερα ο δαίμονας που γνωρίζεις, παρά εκείνος που δεν γνωρίζεις». Απαρίθμησε τις στρατηγικές επιλογές αλλά και τις διαφοροποίησεις της Άγκυρας, αλλά όπως υποστηρίζει η Αθήνα «κρατάει μικρό καλάθι σε σχέση με τις αλλαγές στην ρητορική και την πολιτική» του Τούρκου προέδρου. Ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ χαρακτήρισε συγκυριακή την αλλαγή κλίματος μετά τους σεισμούς στην Τουρκία καθώς δεν προήλθε από διαβουλεύσεις και συμφωνίες.

Μάλιστα επισήμανε ότι το 2023 συμπίπτουν δύο κρίσιμες επέτειοι, αυτή των 100 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας και η 100η επέτειος από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης λέγοντας ότι: «θα κριθεί η όποια τουρκική ηγεσία για τον τρόπο διαχείρισης  των επετείων. Μπορεί να είναι πηγή σωφροσύνης, αλλά μπορεί να είναι πηγή εξαλλοσύνης».

Η οικονομία θα πάει καλύτερα με τη ΝΔ – Δώσαμε αυξήσεις ενώ αντιμετωπίζαμε μεγάλες κρίσεις

Την πεποίθησή του ότι «με τη ΝΔ η οικονομία θα πάει καλύτερα» εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο. Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, με σκοπό, την στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Ο κ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε ότι δόθηκαν περισσότερα από 55 δις. ευρώ στην κοινωνία, ενώ παράλληλα εστίασε στην αύξηση των συντάξεων και του κατώτατου μισθού. 

«Θα είμαι ο ίδιος και μετά τις εκλογές»

Όσον αφορά στην σχέση του με τους πολίτες, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «ο άνθρωπος που συναντούν οι πολίτες πριν τις εκλογές θα είναι ακριβώς ο ίδιος, ως προς την ιδεολογική και πολιτική του συνέπεια, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο της 22ας Μαϊου».

Υπογράμμισε δε, ότι στον βόρειο τομέα υπάρχει ένα «γερό ψηφοδέλτιο» και ότι οι υποψήφιοι βουλευτές είναι αιτούντες με τους πολίτες να έχουν τη δύναμη. Μπορεί οι ρυθμοί τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα γρήγοροι για εκείνον αλλά πάντα υπάρχει ένα θετικό πρόσημο. 

Μεταναστευτικό: Η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε – Μειώθηκαν οι ροές κατά 85%

«Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα αλλά ένα φαινόμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και τόνισε ότι οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν κατα 85% στις κρίσιμες περιοχές. Μάλιστα έβαλε στο κάδρο, και την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε πλέον η Ελλάδα έχει κύρος και βαρύτητα καθώς όπως υποστήριξε η κυβέρνηση της ΝΔ προέβη σε σειρά από ενέργειες που έδειχναν την βούληση να αντιμετωπιστεί σωστά το μεταναστευτικό ζήτημα. Παράλληλα ο κ.Κουμουτσάκος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην διαμόρφωση ενός συμπαγούς μετώπου των χωρών πρώτης γραμμής αλλά και την πολιτική του υπουργείου όσον αφορά στην μετακίνηση ασυνόδευτων ανηλίκων σε τουλάχιστον 15 χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα την αποφόρτιση της Ελλάδας. 

Videos Τελευταίες ειδήσεις