Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες: Συνέντευξη με τον Στέφανο Θεοχαρόπουλο από τον Όμιλο ΟΤΕ (Video)

Οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες: Συνέντευξη με τον Στέφανο Θεοχαρόπουλο από τον Όμιλο ΟΤΕ (Video)

O Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών του Ομίλου ΟΤΕ και CEO της COSMOTE Technical Services, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου μιλάει για τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, το διευρυμένο ρόλο των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και τη συνεισφορά τους στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

Στο νέο τοπίο, πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος του Ομίλου ΟΤΕ, ο οποίος με αξιόλογες επενδύσεις συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό που συντελείται σε όλους τους τομείς με ταχύτατους ρυθμούς. Μόνο την τελευταία 10ετία ο ΟΤΕ επένδυσε πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι το 2027 έχουν δρομολογηθεί επιπλέον επενδύσεις άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οπτικές ίνες (FTTH) και 5G, πάντοτε με κριτήρια βιωσιμότητας, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος «Βάζουμε τις υποδομές για τις επόμενες γενιές».

Αξιοσημείωτο είναι ότι για την υποδομή Fiber To The Home της COSMOTE, που αφορά την μεταφορά της οπτικής ίνας μέχρι τον τελικό χρήστη, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση ξεπερνούν ήδη τους 1.330.000, ενώ στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι η κάλυψη των 2/3 της χώρας με οπτική ίνα έως το 2027.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Videos Τελευταίες ειδήσεις