Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Π. Ευμορφίδης, COCO-MAT στο newsit.gr: «Η φύση είναι πλούσια σε επιχειρηματικές ιδέες»

Π. Ευμορφίδης, COCO-MAT στο newsit.gr: «Η φύση είναι πλούσια σε επιχειρηματικές ιδέες»

Ο εναλλακτικός επιχειρηματίας Παύλος Ευμορφίδης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας οικολογικών συστημάτων ύπνου, λευκών ειδών, επίπλων και ξενοδοχείων COCO-MAT, μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για επιχειρηματικότητα και τη σχέση της με τη φύση, καθώς και για τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα φύτευσης που εφαρμόζεται από την Ισπανία μέχρι την Κούβα και τον Αμαζόνιο και σύντομα στην Ελλάδα.

Αναφέρεται επίσης, στο επόμενο βήμα της COCO-MAT για τη δημιουργία μιας μονάδας στην Πάτρα που θα επεξεργάζεται μαλλί από πρόβατα – που στην Ελλάδα αριθμούν τα 11 εκατ. – και θα το μετατρέπει από ρούχα και υλικό για στρώματα μέχρι παιχνίδια για παιδιά, ενώ εξηγεί πώς τα καμένα εδάφη της Εύβοιας, κρύβουν μέσα τους έναν «θησαυρό» 16 δισ. ευρώ.   

Λάτρης της φύσης, το αποδεικνύει μέσα από την καθημερινότητά του, αλλά και τις επιχειρηματικές του επιλογές. Ο Π. Ευμορφίδης, τονίζει ότι «η γη είναι πλούσια σε άφθονες πρώτες ύλες, αρκεί να αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο από τον άνθρωπο για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής του και παράλληλα να αποφέρουν οφέλη στην ελληνική οικονομία».

Ο ίδιος, αντιλήφθηκε από νωρίς την επιτακτική ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη και ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αξιοποιώντας με επιτυχία φυσικές πρώτες ύλες για να κατασκευάσει στρώματα.  Όπως λέει «Πολλοί ήταν αυτοί που χλεύαζαν τη φιλοσοφία της COCO MAT να χρησιμοποιεί φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Όμως το γεγονός ότι είμαστε 33 χρόνια εταιρεία, φθάνοντας μέχρι το Τόκιο, την πιο δύσκολη αγορά του κόσμου, τους διέψευσε».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Videos Τελευταίες ειδήσεις