Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βασίλης Σπανάκης στο newsit.gr: «Ακάλυπτη επιταγή η απλή αναλογική που μας άφησε ο κ.Τσίπρας»

Βασίλης Σπανάκης στο newsit.gr: «Ακάλυπτη επιταγή η απλή αναλογική που μας άφησε ο κ.Τσίπρας»

Για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, τις εκλογές της 21ης Μαΐου, την στάση της αντιπολίτευσης αλλά και την επόμενη ημέρα και το όραμα που έχει για την περιοχή του μίλησε στο newsit.gr και στο Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Βασίλης Σπανάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Ο κ. Σπανάκης εκτίμησε ότι η ΝΔ θα έχει διαφορά επτά μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα για την ΝΔ, όχι μόνο από τον στενό κομματικό πυρήνα αλλά και από πολίτες που είναι προβληματισμένοι τι θα συμβεί εαν δεν βγει η ΝΔ που έχει μια συγκεκριμένη υλοποιήσιμη πολιτική και αν πάμε στις λογικές με τις «Δήμητρες», με τα τοπικά νομίσματα. Αν τυχόν πάμε σε πολιτικές που ντρεπόμαστε να τις πούμε ακόμα και στα αμφιθέατρα των οικονομικών πανεπιστημίων», λέει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σπανάκης.

Χαρακτήρισε «ακάλυπτη επιταγή» την απλή αναλογική που όπως αναφέρει «μας άφησε ο κ.Τσίπρας».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας ανέφερε ακόμα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «ήδη έχουν μπει στη διαχείριση της επόμενης μέρα και στη διαχείριση της ήττας της 21ης Μαΐου».

«Η ΝΔ διεκδικεί μία καθαρή νίκη προκειμένου να έχουμε στις δεύτερες εκλογές τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης», τονίζει και αναφερόμενος στην εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είπε ότι «Η Ελλάδα απέκτησε την αξιοπιστία που της αξίζει μέσα και έξω. Όλοι αισθανθήκαμε υπερήφανοι με τις αμυντικές συμμαχίες και την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο». 

Εξηγώντας ότι κάθε περιφέρεια έχει τα δικά της προβλήματα και ανάγκες ο Βασίλης Σπανάκης σημείωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να αφουγκράζεται από τη μια τα προβλήματα της καθημερινότητας και από την άλλη τα προβλήματα με τοπικά χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξασφάλισε 364 εκ. ευρώ μετά από πολλές δεκαετίες για ένα έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου», τόνισε και απαρίθμησε μερικές από τις περιοχές που όπως τονίζει «σε λίγα χρόνια θα είναι τελείως διαφορετικές και αναπτυσσόμενες. Στο Ελληνικό το 80% του τσιμέντου θα γίνει δάσος, η σήραγγα της Ηλιούπολης θα συνδέει τον περιφερειακό και θα βγαίνει στην Βουλιαγμένης αλλά και η επέκταση του μετρό μέχρι την Γλυφάδα θα αλλάξουν όλη την εικόνα».

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας θέτει εαυτόν στην κρίση των πολιτών λέγοντας ότι ρίχνει «πολύ βάρος στα θέματα της καθημερινότητας και στην σχέση του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες».

Πληθωρισμός, ακρίβεια και αισχροκέρδεια. Τα τρία αυτά «αγκάθια» που απασχολούν τους πολίτες συζητήθηκαν εκτενώς στην συνέντευξη του Βασίλη Σπανάκη στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Όλες οι οικονομίες έχουν πληθωριστικές πιέσεις. Η ακρίβεια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα της Αθήνας και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ είναι ένα φιλολαϊκό κόμμα η πολιτική μας είναι φιλοαναπτυξιακή και απευθύνεται σε όλους. Στο DNA της πολιτικής της ΝΔ είναι η μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, είτε αφορά περιουσία, είτε αφορά εισόδημα, είτε αφορά στην έμμεση φορολογία».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ ακολουθεί πολιτική επιδομάτων και όχι ουσιαστικών αλλαγών στην οικονομία, ο κ. Σπανάκης υπογραμμίζει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς να προκαλέσουμε πρόβλημα δημοσιονομικού εκτροχιασμού, λαμβάνουμε αποφάσεις αποδοτικές που τις βλέπει ο πολίτης στην τσέπη του και όχι μέτρα που έχουν αποδειχθεί στην πράξη αποτυχημένα όπως η μείωση του ΦΠΑ που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και συμπληρώνει: «Ενώ έχουμε ιστορική αύξηση του κατώτατου μισθού, αύξηση στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια, η πετυχημένη πολιτική μας αδικείται λόγω πληθωριστικών πιέσεων. Κάποιοι λένε στα τρόφιμα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πληθωρισμό, θα τους πω ναι, όμως και στα τρόφιμα ο πληθωρισμός που έχουμε στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο». Ταυτόχρονα, θεωρεί αναγκαίο να εντατικοποιηθούν και στοχοποιηθούν οι έλεγχοι, με σκοπό την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Κάνοντας μια αναδρομή στην τετραετία αναφέρει ότι δεν ήταν εύκολη και ευχαριστεί τους πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν ζητώντας τους παράλληλα να τον εμπιστευτούν εκ νέου και τη νέα τετραετία.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι σε μία δύσκολη περιοχή, όπως είναι η Β’ Αθηνών θα έβγαινα βουλευτής. Θεώρησα ότι ήταν πολύ μεγάλη τιμή που οι συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν το ’19, τους ευχαριστώ με αναδρομική ισχύ».

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου για το τι επιθυμεί προσωπικά, ο ίδιος απάντησε «θεωρώ ότι μεγαλύτερος τίτλος τιμής είναι να είσαι εκλεγμένος βουλευτής. Η κυβέρνηση και οι υπουργικές καρέκλες είναι κάτι που κρίνονται από τον Πρωθυπουργό».

Όσον αφορά στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ο Βασίλης Σπανάκης αναφέρει ότι «τα Τέμπη έριξαν τον προβολέα σε κάποιες χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες του κράτους. Πέρα του ότι θυμώσαμε όλοι και είμαστε οργισμένοι με αυτό το γεγονός, ταυτόχρονα πεισμώσαμε στο να μπορέσουμε να τρέξουμε πιο γρήγορα πράγματα τα οποία δεν τα κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, όχι την προηγούμενη τετραετία».

Κατέληξε λέγοντας: «Όλοι μας έχουμε πολιτική ευθύνη το να μπορέσουμε να βελτιώσουμε δυσλειτουργίες του κράτους και παθογένειες του παρελθόντος».

Videos Τελευταίες ειδήσεις