Τετάρτη, 22 Μαΐ
23oC Αθήνα

DEMO: Καθοριστική συμβολή στην φαρμακοβιομηχανία – Οι επενδύσεις που διασφαλίζουν επάρκεια φαρμάκων σε Ελλάδα και Ευρώπη

DEMO: Καθοριστική συμβολή στην φαρμακοβιομηχανία – Οι επενδύσεις που διασφαλίζουν επάρκεια φαρμάκων σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη φαρμακοβιομηχανία παίζει η DEMO, καθώς με ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο ύψους 356 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργεί νέες προοπτικές στην επάρκεια πρώτων υλών και φαρμάκων σε Ελλάδα κι Ευρώπη και παράλληλα δημιουργεί χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, με πολλαπλά οφέλη για την εθνική οικονομία.

Υλοποιώντας σύγχρονες και καινοτόμες επενδύσεις σε κομβικούς τομείς όπως: δραστικά γενόσημα φάρμακα, πρώτες ύλες, έρευνα & ανάπτυξη και για πρώτη φορά στη χώρα μας, στον τομέα της βιοτεχνολογίας, η DEMO μετατρέπεται σε πόλο έλξης για την επιστροφή επιστημονικού δυναμικού υψηλής κατάρτισης (Βrain Gain). Οι νέες επενδύσεις και η δυνατότητα ανάπτυξης Δραστικών Πρώτων Υλών στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, τοποθετούν τη χώρα μας στο κάδρο των ισχυρών της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας.

Σημαντικές πρωτιές

Με διεθνή προσανατολισμό, η DEMO, επενδύει στρατηγικά κοιτώντας το μέλλον. Το εργοστάσιο που διαθέτει στην Αττική είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στην παραγωγή ενεσίμων.

Μέσα από το διευρυμένο επενδυτικό της πλάνο και τις καινοτομίες που εισάγει, το εργοστάσιο στον Άγιο Στέφανο αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε κόμβο βιοτεχνολογίας. Ειδικότερα, η DEMO αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της βιοτεχνολογίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργεί υπερσύγχρονο Ερευνητικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας στον Άγιο Στέφανο Αττικής, το οποίο φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον πολλά υποσχόμενο τομέα φαρμάκων, που εγείρει ελπίδες για την αντιμετώπιση χρόνιων κι επικίνδυνων ασθενειών.

Νέες αναβαθμισμένες και πρωτόγνωρες συνθήκες για την Ελλάδα, δημιουργούν και οι επιπλέον τομείς που πρόκειται να αναπτυχθούν στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο Αττικής, όπως η πρότυπη μονάδα παραγωγής μονοκλωνικών αντισωμάτων και η Βίο-Ακαδημία.

Επανάσταση στα φάρμακα

Μεγάλη «επανάσταση» στην εγχώρια και όχι μόνο φαρμακοβιομηχανία γίνεται και στην Τρίπολη, όπου η DEMO για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα παράγει πρώτες ύλες φαρμάκων, συμβάλλοντας στην επάρκεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πρώτες ύλες, που μέχρι σήμερα εισάγονται από Κίνα και Ινδία. Εκτός από τις νέες προοπτικές που δημιουργούνται σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, η συνεισφορά του εργοστασίου στην Τρίπολη είναι ακόμα μεγαλύτερη για την οικονομία, καθώς δημιουργούνται 600 άμεσες θέσεις εργασίας σε βάθος δεκαετίας, προσελκύοντας επιστημονικό προσωπικό τόσο από την Ελλάδα, όσο και από Έλληνες που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό.

Κάτι ανάλογο, γίνεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου η DEMO διαθέτει το μεγαλύτερο Κέντρο φαρμακευτικής Έρευνας & Ανάπτυξης στην περιοχή, που, επίσης, φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη δραστικών πρώτων υλών και τελικών προϊόντων. Και στη Θεσσαλονίκη, οι νέες επενδύσεις της DEMO προσελκύουν επιστημονικό προσωπικό υψηλής κατάρτισης, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας κι αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις