Υγεία

Ναρκομανείς στα 14 και αλκοολικοί στα 15 τους, οι έφηβοι σήμερα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκίνησαν να κάνουν χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους, όταν ενηλικιώθηκαν απέκτησαν εθισμό στις ουσίες αυτές και δύσκολα, μα πάρα πολύ δύσκολα κατάφεραν να απεγκλωβιστούν.

Όσοι ξεκινάνε τα ναρκωτικά το κάνουν στα 14 τους, ενώ όσοι έφηβοι, ξεκινάνε το αλκοόλ, το κάνουν στα 15 τους.

Τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησαν Αμερικάνοι ψυχίατροι και δημοσίευσαν στην έγκυρη επιθεώρηση “ Archives of General Psychiatry”, δείχνουν ότι σχεδόν τέσσερις στους πέντε εφήβους έχουν δοκιμάσει αλκοόλ και τουλάχιστον το 15% έχει κάνει κατάχρηση μέχρι να ενηλικιωθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Καρκίνος του προστάτη: Η σημασία της διάγνωσης του Τζο Μπάιντεν και οι νέες θεραπευτικές επιλογές
Πλέον υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές ακόμη και για τους ασθενείς με μεταστατική νόσο που παρέχουν συνήθως μακροχρόνια επιβίωση με καλή ποιότητα ζωής
Ουρολόγος μιλά με άνδρα ασθενή