Κόσμος

Πεκίνο:Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου στελέχους της γρίπης των πτηνών

Το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου στελέχους της γρίπης των πτηνών, αναφέρθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, αναφέροντας ότι είναι πρώτο ύποπτο κρούσμα, που εντοπίζεται εκτός της Ανατολικής Κίνας.

Ο ασθενής είναι ένα επτάχρονο παιδί το οποίο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο του Πεκίνου και τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο κρατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα δύο άτομα που έχουν στενή επαφή με το παιδί, προφανώς οι γονείς του, μέχρι στιγμής δεν εμφανίζουν σημάδια μόλυνσης, μετέδωσε το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Κίνας. Συνολικά 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το στέλεχος H7N9 της γρίπης των πτηνών, από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε η νέα του “μορφή” τον περασμένο μήνα. Άλλοι 43 άνθρωποι έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Η περιοχή της Σαγκάης και οι ανατολικές επαρχίες. Σινκγιάνγκ, Γιανγκσού και Ανχούι ήταν αυτές όπου είχαν επιβεβαιωθεί έως τώρα κρούσματα. Η πηγή της μόλυνσης παραμένει άγνωστη, αν και δείγματα θετικά, έχουν βρεθεί σε ορισμένα πτηνά σε αγορές πουλερικών.

Ο νέος ιός που έχει προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στους ασθενείς, δημιουργεί φόβους ότι είναι εύκολα μεταδοτικός και πιθανώς θα μπορούσε να προκαλέσει μια θανατηφόρα πανδημία γρίπης, αν και προς το παρόν δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Διαβάστε

Έντεκα οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών

10 πλέον οι νεκροί στην Κίνα από τη νέα γρίπη των πτηνών

Φτιάχνουν ήδη εμβόλιο για τη νέα μορφή γρίπης

Τέσσερις οι νεκροί από τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Guardian: O Τραμπ διστάζει να δώσει το «οk» για τη βόμβα «bunker buster» στο Φορντό του Ιράν γιατί θέλει την ολική καταστροφή του
Αν και αξιωματούχοι του Πενταγώνου τον διαβεβαίωσαν ότι η βόμβα βάρους 13,6 τόνων μπορεί να «εξουδετερώσει» την ιρανική βάση, εκείνος δεν έχει πειστεί
βόμβα GBU-57
Στην κόψη του ξυραφιού Ισραήλ και Ιράν: Θρίλερ με ακόμα έναν πυρηνικό επιστήμονα – Τα βλέμματα στραμμένα στη Γενεύη
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί θα απευθυνθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη - Νέο πλήγμα του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Τεχεράνης
Κατεστραμμένα κτίρια στο Ισραήλ