Δευτέρα, 20 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ανθρώπινες συνθήκες στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι ασθενείς με Σκλήρυνση

Ανθρώπινες συνθήκες στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι ασθενείς με Σκλήρυνση

Ανθρώπινες συνθήκες, μεγαλύτερο σεβασμό και καλύτερη προσβασιμότητα στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, διεκδικούν μεταξύ άλλων και με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, οι περισσότεροι από 14 χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν στη χώρα μας από τη νόσο.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ασθενών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας κα. Βάσω Μαράκα, υποστηρίζει μιλώντας στο Iatropedia.gr, ότι η αυτονομία και η αυτοεξυπηρέτηση, που είναι ζητούμενα για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών, δεν αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με τον δέοντα σεβασμό, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με σκλήρυνση να παραμένουν εξαρτημένοι από τους άλλους για να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ:

“Θέλω να μπορώ να πηγαίνω η ίδια. Να πηγαίνω με το Πι μου, ή με το καροτσάκι μου, μόνη μου για να πάρω το φάρμακο μου. Να μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι. Εμείς ως ασθενείς, ζητάμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ να είναι προσβάσιμα με ράμπες, να μην έχουν ουρές ταλαιπωρίας, να είναι μεγαλύτερα, να είναι σε έναν χώρο αξιοπρεπή, ώστε ο ασθενής να μπορεί να πηγαίνει, να παρκάρει το αυτοκίνητό του και να πηγαίνει μόνος του”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις