Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί

Εμβολιασμός για τη νέα γρίπη Α ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μόνο έτσι θα εξασθενήσει το πανδημικό κύμα στη χώρα μας.

Άπό τη Δευτέρα θα αρχίσουν να εμβολιάζονται όσοι είναι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ από τις 23 Νοεμβρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Ήδη έχει αρχίσει πιλοτικά σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Στο θόρυβο που έχει προκληθεί όσον αφορά στην ασφάλεια του εμβολίου, έδωσε διαβεβαιώσεις η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κάνοντας γνωστό ότι και η ίδια θα εμβολιαστεί αν και δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Την ίδια ώρα, το πανδημικό κύμα στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι ολοένα και πιο κοντά, με τις υγειονομικές υπηρεσίες να καταγράφουν την Παρασκευή τον έκτο θάνατο από τη νέα γρίπη. Πρόκειται για έναν 56χρονο άνδρα που νόσησε από τη γρίπη Α και πέθανε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ο 56χρονος άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα και ξεψύχησε από επιπλοκές των προβλημάτων αυτών.
Εν τω μεταξύ, στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Ρόδου νοσηλεύεται 65χρονος άνδρας, κάτοικος του νησιού, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Ο άνδρας παρουσίασε πνευμονία και αμέσως διασωληνώθηκε. 
Εκτός από την Ελλάδα, ένας θάνατος σημειώθηκε και στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από τη νέα γρίπη. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά το πρόσωπο που έχασε τη ζωή του υπέφερε από διαβήτη και είχε χρόνια πνευμονική ανεπάρκεια.

Μέσα στα τελευταία 24ωρα ένα στα δύο δείγματα που παίρνουν οι γιατροί από ασθενείς που παρουσιάζουν τα συμπτώματα βγαίνει θετικό στη νέα γρίπη.

 
Οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεν κάνουν το εμβόλιο οι περισσότεροι έλληνες τότε είναι αναπόφευκτη η πανδημία στη χώρα μας. Ειδικά όσοι έχουν επιβαρυμένη υγεία θα πρέπει οπωσδήποτε λένε οι ειδικοί, να εμβολιαστούν τις πρώτες κιόλας μέρες που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού.
 

 

Τα χθεσινά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων χτύπησαν συναγερμό στη χώρα μας.

 
 
Τα στοιχεία όμως είναι ανησυχητικά και στο εξωτερικό. 
Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας ανακοίνωσε ότι 6.707 άνθρωποι πέθαναν από τη νέα γρίπη. 429 θάνατοι έχουν σημειωθεί στην Ευρώπη ενώ 172 ασθενείς νοσηλεύονται τα τελευταία 24ωρα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αγγλία.
 
 

Γρίπη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε