Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ασθενείς που ξεπέρασαν τον κορονοϊό: Με ποιους τρόπους θα «αξιοποιηθούν» την επόμενη μέρα

Ασθενείς που ξεπέρασαν τον κορονοϊό: Με ποιους τρόπους θα «αξιοποιηθούν» την επόμενη μέρα

Μια μεγάλη “δεξαμενή” ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός κι έχουν αναπτύξει αντισώματα, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επόμενη φάση της πανδημίας στη χώρα μας. Η αξιοποίησή τους θα είναι πολλαπλή και απ’ ότι φαίνεται ο ρόλος τους πολύτιμος – μεταξύ άλλων – και για την ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Με την εφαρμογή των μαζικών τεστ στην επόμενη φάση – που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα χρονικά – θα μπορούμε να γνωρίζουμε και στην Ελλάδα τον αριθμό των συμπολιτών μας, που έχουν νοσήσει από τη νόσο COVID-19 και έχουν αναρρώσει. Είναι όσοι πέρασαν πρώτοι τη δοκιμασία και νίκησαν την ασθένεια, ή προσβλήθηκαν χωρίς να αναπτύξουν συμπτώματα. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πολύ βοηθητικοί για όλους εμάς σε λίγο καιρό.

Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν κυρίως, ως δότες πλάσματος με αντισώματα του ιού, τα οποία ενδέχεται να θεραπεύσουν ανθρώπους σε κρίσιμη κατάσταση που νοσούν από τον κορωνοϊό, αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος:

“Εντοπίζουμε άτομα τα οποία έχουν αποκτήσει αντισώματα, είτε επειδή έχουν εμφανίσει εμφανή νόσο, είτε επειδή υποκλινικά είχαν εκτεθεί στον ιό και στη συνέχεια υποβάλλονται σε μία διαδικασία που λέγεται πλασμαφαίρεση. Αφαιρείται ένα συγκεκριμένο ποσό πλάσματος, το οποίο χορηγούμε σε ασθενείς που νοσούν με βαριά συμπτώματα στην εντατική”

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις