Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Αθηνά Λινού: Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30αρηδες, όχι με AstraZeneca

Αθηνά Λινού

Μια «βόμβα» έριξε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca και το γεγονός πως αυτό θα χορηγηθεί στους 30αρηδες. Και αυτό μετά τη δήλωση Σκουτέλη πως οι γυναίκες που είτε είναι είτε θέλουν να μείνουν έγκυες, δεν θα πρέπει να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η Αθηνά Λινού, μιλώντας τη Μεγάλη Δευτέρα (26.04.2021) στο ραδιόφωνο Alpha 989, τάχθηκε ενάντια στο να κάνουν οι 30αρηδες το εμβόλιο της AstraZeneca και αναρωτήθηκε γιατί αποφασίστηκε αυτό ενώ όλες οι χώρες γνωμοδοτούν να γίνει στους άνω των 55.

«Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει, όπου το έχουν εγκρίνει, είναι για μετά τα 55 (…) δεν ξέρω γιατί η Επιτροπή και η Πολιτεία το έκαναν αντίστροφα απ’ ό,τι το κάνουν όλοι οι άλλοι. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου, έπρεπε να ενθαρρύνουμε μετά τα 50», τόνισε.

Η Αθηνά Λινού πρόσθεσε επίσης ότι «η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί. Σε αυτή την ηλικία, αυτός ο αμελητέος κίνδυνος του 2 στις 100.000 ή λιγότερο, είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί»

Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα από το 10:25 και μετά 

Από εκεί και πέρα, η Αθηνά Λινού επανέλαβε ότι θεωρεί θετικό μέτρο το ότι ανοίγει η εστίαση, σημειώνοντας ότι το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα μειώσει τους συνωστισμούς αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα.

Για άλλη μια φορά εξέφρασε την άποψη ότι το «έως 9 άτομα στο πασχαλινό τραπέζι» δεν ξέρει από που προκύπτει και αναρωτήθηκε «γιατί εννέα και όχι έξι ή οκτώ ή όχι δέκα;».

Χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη μετακίνηση στα χωριά το Πάσχα, αν επιτρεπόταν, επισημαίνοντας πως «ο τρόπος μετακίνησης, κυρίως για τα μέσα μεταφοράς, μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα. Αυτοί που θα πήγαιναν με το αυτοκίνητό τους και θα έκαναν Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους, δεν νομίζω πως θα προσέθετε κίνδυνο».

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις