Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Διαγνωστικά κέντρα: Ξεκινά η απεργία διαρκείας! Σε ποιες περιπτώσεις θα ανοίγουν

Διαγνωστικά κέντρα: Ξεκινά η απεργία διαρκείας! Σε ποιες περιπτώσεις θα ανοίγουν

Αρχίζει από σήμερα η μεγάλη επ’ αόριστον απεργία στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εργαστηρίων και πολυϊατρείων, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες για διαγνωστικές, εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, σε πάνω από το 90% των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Κλειστές τις πόρτες τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους δηλώνουν ότι θα κρατήσουν οι γιατροί και ιδιοκτήτες των εργαστηρίων, ενώ από σήμερα και στο εξής, δεν θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες για διαγνωστικές εξετάσεις, όχι μόνο των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αλλά συνολικά όλων των ασθενών.

Έτσι η εναλλακτική λύση που έχουν όσοι ενδιαφέρονται να υποβληθούν άμεσα σε εξετάσεις, είναι μόνο τα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και οι δομές της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που όμως, έχουν μεγάλες λίστες αναμονής.

Γ. Βουγιούκας: “Ανοιχτά μόνο για 3 ώρες κάθε απόγευμα”

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Γεώργιος Βουγιούκας, μιλώντας στο Iatropedia.gr λέει ότι στη σημερινή απεργία, αναμένεται η καθολική -σχεδόν- συμμετοχή των εργαστηρίων και διαγνωστικών:

“Απεργούμε κανονικά και έχει, ήδη, δηλωθεί από τους συναδέλφους, πολύ μεγάλη συμμετοχή. Είναι κλειδωμένα τα ιατρεία μας. Είναι αποχή διαρκείας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις