Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Διοικητές νοσοκομείων στο «στόχαστρο» της ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελίες για αυθαιρεσίες και αδιαφορία

Δύο διοικητές νοσοκομείων βάζει στο «στόχαστρο» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τους οποίους καταγγέλλει για διαφορετικούς λόγους. Για τον γίνεται κάνουν λόγο για αυθαιρεσία και παρεμβατικότητα, ενώ στον δεύτερο προσάπτουν αδιαφορία.

«Εκλεκτό του εργαζόμενο προσπάθησε κρυφίως», ο Διοικητής του Γ.Ν. Βόλου, όπως λένε οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, να ορίσει ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, στο ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων. «Δεν ανακοίνωσε προθεσμία εκλογικής διαδικασίας και κατάθεσης υποψηφιοτήτων. Μεθόδευσαν έτσι την διαδικασία ώστε να υπάρχει μόνο η υποψηφιότητα του εκλεκτού» σημειώνουν. 

«Τι φοβάται ο Διοικητής και θέλει να αποφεύγει τον κοινωνικό έλεγχο στα Διοικητικά Συμβούλια; Αντιδημοκρατική ενέργεια που μας θυμίζει εποχές μη δημοκρατικές», αναφέρουν στην καταγγελία τους οι εργαζόμενοι.

H ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα να ανακληθεί η απόφαση του Διοικητή «και να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ κάθε μεθόδευση για αποκλεισμούς και πριμοδοτήσεις ημετέρων. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!!! Σε περίπτωση που η Διοίκηση εμμείνει στις παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, η ΠΟΕΔΗΝ θα πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για να μην επιτρέψει τον εκφυλισμό των εκλογικών διαδικασιών και θα επιβάλλει την νομιμότητα με οποιαδήποτε τρόπο», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Η αναφορά για το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» εδώ και τρεις μήνες οι τραυματιοφορείς του νοσοκομείου δεν έχουν την απαραίτητη για την εκτέλεση της εργασίας τους συσκευή ενδοεπικοινωνίας και αντ΄ αυτής χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα.

«Από τις 14/12/2021 ενημέρωσαν εγγράφως τη Διοίκηση χωρίς να επιλύσει το ζήτημα. Έτσι είναι υποχρεωμένοι οι τραυματιοφορείς να έχουν μαζί τους προσωπικά κινητά για να ειδοποιούνται για τις διακομιδές των ασθενών. Ανήκουστα πράγματα», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Από Τετάρτη 16/02/2021 η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει πως καλύπτει και στηρίζει την απόφασή των τραυματιοφορέων να μη δέχονται κλήσεις για διακομιδές ασθενών στα προσωπικά τους τηλέφωνα. «Η Διοίκηση καλείται να μεριμνήσει να επιλύσει το ζήτημα», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις