Υγεία

Δωρεάν φάρμακα για τρία χρόνια στο Φιλόπτωχο της Αρχιεπισκοπής, από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

Τριετές σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία (ΠΕΦ) με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για την δωρεάν παροχή φαρμάκων στα Κοινωνικά Φαρμακεία.

“Τηρώντας τη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη των συνανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανανεώνει μέχρι το 2022 το μνημόνιο συνεργασίας της με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την συνεργασία.

Η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας υπεγράφη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, ως Πρόεδρο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής, και από τον Πρόεδρο της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρο Τρύφων.

Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, των μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας καθώς και του Γενικού Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, Αιδεσιμολογιώτατου  Πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Βασίλειου Χαβάτζα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’, δήλωσε:

«Πατάμε τη σφραγίδα πάλι σε ένα έργο που έχει αρχή πιο παλιά, ένα έργο αγάπης που αναφέρεται στο κεφάλαιο της δωρεάν παροχής φαρμάκων. Φαρμάκων που μας τα προσφέρει πάλι δωρεάν και με αγάπη η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Η πρώτη σύμβασή μας ολοκληρώθηκε, υπογράψαμε τη δεύτερη σύμβαση. Η εμπειρία μας είναι συγκινητική και παρηγορητική γι’ αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο και είναι μια ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτές τις δωρεές, γι’ αυτές τις προσφορές, διότι σε μια εποχή δύσκολη μπορούμε με αυτές τις συμπαραστάσεις – το φάρμακο που και δύσκολα βρίσκεται και ακριβό είναι – να το εξοικονομούμε και να το παρέχουμε στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
2
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»