Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί για τη νέα γριπή

Οκτώ εργαζόμενοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι οι πρώτοι που…
“δοκίμασαν” τα νέα εμβόλια. Χθες το πρωί εμβολιάστηκαν οικειοθελώς και ανάμεσα τους είναι υψηλόβαθμα στελέη του ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατροί και επιστήμονες. Η όλη διαδικασία έγινε με απόλυτη ασφάλεια και υπό μορφήν άσκησης.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους οκτώ που εμβολιάστηκαν είναι και ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ιωάννης Πιερρουτσάκος αν και ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει. 

Οι μαζικοί εμβολιασμοί στη χώρα μας θα ξεκινήσουν στις 10 Νοεμβρίου. 

Όπως είπε ο κ.Πιερρουτσάκος, κανένας από τους εργαζόμενους δεν παρουσίασε καμία ενόχληση από τα δύο είδη εμβολίου που χρησιμοποιήθηκαν.

Μέρα με την μέρα όμως τα κρούσματα σε μαθητές της Βόρειας Ελλάδας αυξάνονται. Οι χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών βοήθησε αρνητικά στην αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα από σήμερα περιμενούμε μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα πράγμα που ανησυχεί τους υπεύθυνος καθώς περιμένουν έξαρση των κρουσμάτων.
Μετά τα γυμνάσια και λύκεια που μπήκαν λουκέτο χθες ήρθε η σειρά των δημοτικών. Κλειστά είναι από σήμερα και για μία εβδομάδα, η Ε’ τάξη του 3ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών, Β’ και Γ’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και η Γ’ τάξη του 4ου Γυμνασίου.
Σύμφωνα με τους γιατρούς από τα στοιχεία φαίνεται πως η νέα γρίπη “προτιμά” τους εφήβους.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε