Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

ΕΚΑΒ για 37ο Μαραθώνιο: 1.000 δρομείς χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, 46 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, 2 με έμφραγμα

ΕΚΑΒ για 37ο Μαραθώνιο: 1.000 δρομείς χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια, 46 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, 2 με έμφραγμα

Σαρανταέξι δρομείς χρειάστηκε να μεταφερθούν κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας σε εφημερεύονται νοσοκομεία της Αθήνας, δύο άνθρωποι υπέστησαν έμφαγμα και εννέα παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι τρεις από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που χρειάστηκαν επείγουσα βοήθεια από το ΕΚΑΒ αγγίζει τους 1.000, σύμφωνα με τον απολογισμό του Κέντρου.

Σχεδόν 1.000 δρομείς, σύμφωνα με τον απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) χρειάστηκαν επείγουσα φροντίδα, λόγω προβλημάτων υγείας που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου. Σε μια κολοσσιαία επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε, ως απόλυτα επιτυχής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, επί δύο ημέρες, έπρεπε να παράσχει επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα και υγειονομική κάλυψη προς τους 60.000 και πλέον συμμετέχοντες, με όλη τη δύναμη του στους δρόμους.

Η μεγάλη δύναμη του ΕΚΑΒ, παρείχε την παρακάτω βοήθεια σε συμπολίτες μας:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019
Από την Τελετή Έναρξης και την Αφή της Φλόγας του Μαραθώνιου (Τύμβος Μαραθώνα, 12:30) αλλά και με την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 10χλμ (17:00), οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ χρειάστηκε να επέμβουν:

σε δεκαοκτώ (18) συνολικά περιστατικά εκ των οποίων:
1 (ορθοπεδικού τραυματισμού) διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο «ΛΑΪΚΟ» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών,
17 έγινε η παροχή των πρώτων βοηθειών, από τους Διασώστες και Γιατρούς του ΕΚΑΒ, χωρίς να χρειαστεί η περαιτέρω διακομιδή τους προς κάποιο Νοσοκομείο.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις