Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκλεισε παράρτημα του Παίδων με τη συνταξιοδότηση της μοναδικής παιδιάτρου – Εξέταζε 7.000 παιδιά το χρόνο

Έκλεισε παράρτημα του Παίδων με τη συνταξιοδότηση της μοναδικής παιδιάτρου – Εξέταζε 7.000 παιδιά το χρόνο

Αυλαία έπεσε στη λειτουργία του παραρτήματος Καλλιθέας του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαϊας Κυριακού”, μετά τη συνταξιοδότηση της μοναδικής παιδιάτρου του τμήματος.

Σταδιακή ήταν η απαξίωση παραρτήματος του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαϊας Κυριακού” στην Καλλιθέα, εδώ και πολλά χρόνια. Τις τελευταίες ημέρες δόθηκε και επίσημα τέλος στη λειτουργία του, καθώς η μοναδική παιδίατρος που στήριζε ως στηλοβάτης την υγεία χιλιάδων παιδιών στην περιοχή, συνταξιοδοτήθηκε και δεν αντικαταστάθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), πρόκειται για “ένα διαχρονικό πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε από καμία κυβέρνηση και πλήττει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα των παιδιών σε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία”.

Το συγκεκριμένο Παράρτημα δημιουργήθηκε ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής σε παιδιατρικές ειδικότητες. Λειτουργούσε σε 24ωρη βάση, με Παιδιατρική Κλινική, Χειρουργείο, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, Οφθαλμολογικό Ιατρείο, Ορθοπεδικό, ΩΡΛ, Οδοντιατρικό, με δωμάτια νοσηλείας σε τρεις ορόφους.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις