Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

«Ελπίδα»: Εγκαίνια του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για την εφαρμογή πρωτοποριακών θεραπειών

«Ελπίδα»: Εγκαίνια του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για την εφαρμογή πρωτοποριακών θεραπειών

Νέα σελίδα στην ιστορία της υγείας στην Ελλάδα, ανοίγει με την δημιουργία Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους, που ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» προσφέρει στην μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα»
Με μια επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, η «Ελπίδα», για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί. Μετά τη δημιουργία της πρώτης μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών (1993), του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων στην Ελλάδα (την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα») (2010), του «Ξενώνα της Ελπίδας» (1999) και την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» (2014), η «Ελπίδα» προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στα παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια διεθνώς.

Τα εγκαίνια του Κέντρου έγιναν σήμερα, και το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου, οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρεττανίας κύριος Νικήτας, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μέλη του ΔΣ των συλλόγων «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας», καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις