Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Εμβόλιο κορονοϊού: Εμβολιαστικά κέντρα και διαφημιστικό σποτ από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εμβόλιο κορονοϊού: Εμβολιαστικά κέντρα και διαφημιστικό σποτ από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Στη μάχη για την αύξηση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού «ρίχνεται» πλέον και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς δημιούργησε δαφημιστικό σποτ προτρέποντας φοιτητές και καθηγητές να κάνουν το εμβόλιο ώστε να γίνουν «μέρος της λύσης», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την δημιουργία έξι εμβολιαστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ στη δημιουργία και λειτουργία έξι εμβολιαστικών κέντρων εντός των εγκαταστάσεών του ώστε να διευκολύνει φοιτητές και διδάσκοντες να κάνουν το εμβόλιο.

Αν και το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του, με τη δια ζώσης διδασκαλία να εξελίσσεται χωρίς προβλήματα σε πέντε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα που έχουν ορίσει οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, ωστόσο προχώρησε και η δημιουργία και λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων. Στόχος είναι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων φοιτητών του Πανεπιστημίου και η διασφάλιση στον μέγιστο δυνατό βαθμό των συνθηκών της δια ζωής διδασκαλίας και λειτουργίας των τμημάτων.

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη Φοιτητικών θεμάτων και Μέριμνας καθηγήτρια Άννα Σπύρτου, «η απόφαση του ιδρύματος εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού και τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου».

Θα μπορούν να εμβολιαστούν οι φοιτήτριες-ές αλλά και πάσης φύσεως προσωπικό του ιδρύματος. Οι ώρες του εμβολιασμού είναι από 8:30 – 14:30 και θα οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται στις παρακάτω πέντε πόλεις στις οποίες εδράζεται το Πανεπιστήμιο.

  • Κοζάνη (Πανεπιστημιούπολη Κοίλα – Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας – Κτίριο Α’ – Ισόγειο),
  • Φλώρινα, δύο εμβολιαστικά κέντρα: στη Γεωπονική Σχολή (Τέρμα Κοντοπούλου) και στη Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών (3ο χλμ Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης),
  • Καστοριά (Περιοχή Φούρκα),
  • Πτολεμαΐδα (Περιοχή Κεπτσέ) και
  • Γρεβενά (6ο χλμ Παλαιάς Ε.Ο. Γρεβενών Κοζάνης)

Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να αποστείλουν έως την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου τα στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Αρ. κινητού τηλεφώνου, Τμήμα που φοιτούν και το εμβολιαστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί (μόνο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες) στη διεύθυνση holistic@uowm.gr.

Μάλιστα, το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών μέσων του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, δημιούργησε βίντεο που έχει ανέβει σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με το σύνθημα «Γίνε μέρος της λύσης! Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος».

Δείτε το σχετικό video:

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Σουλάκη, iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις