Υγεία

ΕΟΔΥ: Δύο άνθρωποι στην εντατική αυτήν την εβδομάδα από γρίπη

Παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και αυτήν την εβδομάδα, γεγονός το οποίο ίσως να σημαίνει ότι λειτούργησαν τα προγράμματα προληπτικού εμβολιασμού, δύο άνθρωποι που νόσησαν από γρίπη εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ένα από τα δύο κρούσματα της γρίπης αυτήν την εδβομάδα μάλιστα, είναι παιδί δύο ετών. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πάντως, μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 9 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Την τελευταία εβδομάδα υπήρξαν δύο νέα περιστατικά τα οποία εμφάνισαν επιπλοκές και απαιτήθηκε νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Δείτε τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Κότσι, πόνος στο πέλμα και αστράγαλος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις παθήσεις του ποδιού
Οι συχνότερες παθήσεις του άκρου ποδός, τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε και οι νέες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που επιτρέπουν ταχύτερη επιστροφή στην καθημερινότητα.
Πηγή φωτό: iStock