Κυριακή, 26 Μαΐ
25oC Αθήνα

ΕΟΦ: Συναγερμός για χάπια απώλειας βάρους – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία

ΕΟΦ: Συναγερμός για χάπια απώλειας βάρους – Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία
Φωτογραφία αρχείου

Την προσοχή των καταναλωτών συνιστά ο ΕΟΦ σχετικά με χάπια που υπόσχονται αδυνάτισμα και απώλεια βάρους.

Ο ΕΟΦ αναφέρει πως τα συγκεκριμένα χάπια αδυνατίσμανος έχουν κινδύνους για την υγεία όσων τα καταναλώσουν. Διακινούνται μέσω ιστισελίδων και στη χώρα μας, και υπήρξε ενημέρωση για την επικινδυνότητά τους από το ANSM της Γαλλίας.

Επίσης ο ΕΟΦ καλεί όποιον τα έχει προμηθευτεί να μην τα καταναλώσει, και να ενημερώσει 

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Γαλλίας (ANSM), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: Trex Tea ΄΄refresh yourself΄΄, Trex Cap, Trex+plus. Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται από ξένες ιστοσελίδες για την αποτοξίνωση και την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του ANSM, στα προϊόντα αυτά ταυτοποιήθηκαν οι φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και σιλδεναφίλη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Η δε σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Συνεπώς, η χρήση των συγκεκριμένων μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή». 

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις