Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

ΕΟΦ: Το προϊόν Cardiοtensive για πίεση και αρρυθμία διακινείται μέσω ίντερνετ χωρίς άδεια φαρμάκου

ΕΟΦ: Το προϊόν Cardiοtensive για πίεση και αρρυθμία διακινείται μέσω ίντερνετ χωρίς άδεια φαρμάκου

Με επείγουσα ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους πολίτες για το σκεύασμα Cardiοtensive, το οποίο διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις για την πίεση και την αρρυθμία αλλά διακινείται χωρίς άδεια φαρμάκου.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, το Cardiotensive, διαφημίζεται με θεραπευτικές ενδείξεις (ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης, αντιμετώπιση της θρόμβωσης των φλεβών, αντιμετώπιση της αρρυθμίας), αλλά χωρίς να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου και ως εκ τούτου, δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων προωθείται το προϊόν προβάλλεται παραπλανητικά με «θεαματικά» αποτελέσματα, ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Παράλληλα, ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως διαδικτυακά καταστήματα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις