Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ερώτηση στη Βουλή από Νέα Δημοκρατία: 11χρονη διέκοψε τις θεραπείες της για οικονομικούς λόγους

Ερώτηση στη Βουλή από Νέα Δημοκρατία: 11χρονη διέκοψε τις θεραπείες της για οικονομικούς λόγους

Στον χρονικό περιορισμό παροχής του κόστους νοσηλείας από τον ΕΟΠΥΥ σε ασθενείς που χρήζουν μακροχρόνιο πρόγραμμα αποκατάστασης, αναφέρονται με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, Βασίλης Οικονόμου, Άδωνις Γεωργιάδης και Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι βουλευτές στην ερώτηση τους αναφέρουν πρόσφατο περιστατικό, που αφορά εντεκάχρονο κοριτσάκι, το οποίο θα αναγκαστεί, όπως λένε, να σταματήσει τη νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης, εάν οι γονείς της δε διαθέσουν από την τσέπη τους το ποσό των 6.500 ευρώ το μήνα. Με κίνδυνο, όπως λένε οι βουλευτές, να μην ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, τη στιγμή μάλιστα, που υπάρχει αισιοδοξία για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Οι βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Ενώ από το 2017 το 11χρονο σήμερα κορίτσι, νοσηλευόταν σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης λόγω σοβαρού ατυχήματος, ενημερώθηκε ότι πρέπει να σταματήσει τη θεραπεία της ή να πληρώνουν 6.500 ευρώ το μήνα οι γονείς της. Και η διακοπή αυτή ζητήθηκε τη στιγμή που η κατάσταση της υγείας του παιδιού παρουσιάζει θεαματική βελτίωση και υπάρχει αισιοδοξία ακόμα και για πλήρη αποκατάσταση της υγείας της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις