Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρχεται 24/7 λειτουργία των Κέντρων Υγείας, με manager και στα πρότυπα χωρών της Ευρώπης

Έρχεται 24/7 λειτουργία των Κέντρων Υγείας, με manager και στα πρότυπα χωρών της Ευρώπης

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων, σε κάθε γειτονιά και σε 24ωρη βάση, 7 μέρες την εβδομάδα, είναι ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η νέα πρόταση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έχει διπλό σκοπό: τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών και παράλληλα την αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων από τα μικρότερης σοβαρότητας περιστατικά..

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε, ότι στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας περιλαμβάνεται η στήριξη και ανάπτυξη των προϋπαρχόντων δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), δηλαδή των Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ, πρώην Πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ, όμως, κάτω από νέο καθεστώς λειτουργίας.

Πρόκειται για δομές που στην πλειοψηφία τους παρέμειναν μέχρι σήμερα υποστελεχωμένες και χωρίς ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, παρέχοντας “φτωχές” και ανεπαρκείς υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, ενώ παράλληλα, δεν κατάφεραν ποτέ να υπηρετήσουν τον παράλληλο στόχο της μείωσης των “διαρροών” των ελαφρύτερων περιστατικών προς τα τριτοβάθμια νοσοκομεία. Η εικόνα των ΤΟΜΥ και ΠΕΔΥ σήμερα θυμίζει περισσότερο “κέντρα συνταγογράφησης”.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, εμφανίζεται αποφασισμένη να πετύχει εκεί που όλοι οι προηγούμενοι απέτυχαν. Αναμένονται μάλιστα -ίσως και εντός της εβδομάδας- σχετικές ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη βαρύτητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτές τις ριζικές αλλαγές στην Υγεία.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις