Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ευαγγελισμός: Οργισμένο “κατηγορώ” γιατρού για τον θάνατο συναδέλφου του εν ώρα καθήκοντος

Ευαγγελισμός: Οργισμένο “κατηγορώ” γιατρού για τον θάνατο συναδέλφου του εν ώρα καθήκοντος

Ο θάνατος επικουρικού γιατρού καρδιολόγου του Ευαγγελισμού στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εν ώρα καθήκοντος, οδήγησε στην οργισμένη αντίδραση του προέδρου της ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου, Ηλία Σιώρα.

Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη επιστολή, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ του Ευαγγελισμού, μιλά για την ψυχοπιεστική κατάσταση και σωματική κόπωση που βιώνουν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας των συνθηκών εργασίας, αλλά και της επαγγελματικής ανασφάλειας. Κατάσταση, η οποία έχει ως τραγικό αποτέλεσμα τα υψηλά ποσοστά νοσηρότητας και θνητότητας γιατρών και νοσηλευτών, όπως αναφέρει ο κ. Σιώρας.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Ηλία Σιώρα:

“Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι ευρωλάγνοι υποκριτές! Κάθε πιθανής απόχρωσης και πρόφασης!

Δεν φτάνει που οδηγήσατε δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους γιατρούς και υγειονομικούς κάθε ειδικότητας στην ανεργία, στην απόγνωση, στη μετανάστευση, τώρα μ’αυτές τις συνθήκες που ΕΣΕΙΣ φτιάξατε, ξεκάθαρα μας πετάτε στην αρρώστια, στην αναπηρία, στο θάνατο.

Θρηνούμε σήμερα, το θάνατο ενός εκλεκτού συναδέλφου επικουρικού καρδιολόγου που αγόγγυστα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού, νέου επιστήμονα και οικογενειάρχη που βασανιζόταν χρόνια τώρα από τον κίνδυνο της απόλυσης, όπως και τόσοι άλλοι.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις