Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Φαρμακεία: Το νέο ωράριο λειτουργίας σε όλη τη χώρα – Ποιες ώρες είναι ανοικτά

Φαρμακεία: Το νέο ωράριο λειτουργίας σε όλη τη χώρα – Ποιες ώρες είναι ανοικτά

Σε πολλές περιοχές της χώρας τα φαρμακεία τροποποιούν τη λειτουργία τους και περνούν στο συνεχές ωράριο. Ωστόσο η ώρα έναρξης τροποποιείται αναλόγως με την περιοχή και δεν ισχύει για όλες.

Με νέο ωράριο λειτουργούν πλέον τα φαρμακεία σε πολλές περιοχές της χώρας, έπειτα από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός Covid-19. Το ωράριο δεν είναι ενιαίο για όλα. Διαφοροποιείται αναλόγως με την απόφαση του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σε πολλούς νομούς αλλαγές έχουν γίνει και στα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Επομένως, οι πολίτες πρέπει να συμβουλεύονται τους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους ή τους  φαρμακοποιούς τους για το τι ισχύει.

Σε πολλούς νομούς τα φαρμακεία έχουν υποχρεωτικό συνεχές ωράριο από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Το ωράριό τους σε άλλους νομούς αρχίζει στις 8 το πρωί, σε άλλους 8.30′ και σε κάποιους στις 9 π.μ. Όπου τίθεται σε ισχύ το συνεχές ωράριο, τα φαρμακεία κλείνουν έπειτα από οκτώ ώρες. Ύστερα οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται στα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Διαβάστε στο Iatropedia.gr το ωράριο λειτουργίας για τα φαρμακεία όλης της χώρας ανά νομό

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις