Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Φαρμακοποιοί: “Μούδιασμα”μετά την απόφαση του ΣτΕ – Ανοίγει ο δρόμος για άνοιγμα φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς

Φαρμακοποιοί: “Μούδιασμα”μετά την απόφαση του ΣτΕ – Ανοίγει ο δρόμος για άνοιγμα φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς

Ένα σενάριο που φοβούνταν εδώ και χρόνια οι φαρμακοποιοί έγινε πραγματικότητα. Το ΣτΕ, στο οποίο είχαν προσφύγει ζητώντας ακύρωση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, εξέδωσε οριστική απόφαση, με την οποία εκχωρείται τελικά το δικαίωμα σε επιχειρηματίες και ιδιώτες που δεν είναι φαρμακοποιοί, να ιδρύουν φαρμακεία.

Η απόφαση βάζει βόμβα στα θεμέλια του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, όπως λένε οι ίδιοι, καθώς πλέον θα μπορεί να ανοίξει φαρμακείο ο κάθε ιδιώτης που δεν είναι σχετικός με την επιστήμη του φαρμακοποιού. Ενώ ο ίδιος ο φαρμακοποιός περιορίζεται πλέον στον ρόλο του “επιστημονικά υπεύθυνου” που θα δύναται να κατέχει τουλάχιστον το 33% της εταιρείας.

“Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ , οφείλουμε όμως να εκφράσουμε την πλήρη διαφωνία μας επ΄ αυτών”, ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολου Βαλτά. Σε πιο οξείς τόνους κινήθηκε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος έκανε λόγο για “οικονομικά συμφέροντα” .

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις