Υγεία

Φόβοι ότι η ασθένεια των “ελαφιών-ζόμπι” μπορεί να μεταδίδεται στον άνθρωπο – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα

Πριν από δύο χρόνια έγινε για πρώτη φορά γνωστή ως ασθένεια των “ελαφιών-ζόμπι”, ύστερα από σχετικές έρευνες και δημοσιεύσεις Καναδών επιστημόνων.

Από την πρώτη στιγμή είχαν εκφραστεί ανοιχτά οι ανησυχίες των επιστημόνων, ότι η ασθένεια των “ζόμπι ελαφιών” είναι πιθανό να μεταδίδεται στον άνθρωπο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν ένα ελάφι μολυνθεί από μία χρόνια ασθένεια, μπορεί να περάσουν έως και δύο χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματά της. Έτσι, τώρα το θέμα επανέρχεται στην επιφάνεια και η ιατρική (και κτηνιατρική) κοινότητα στην Βόρεια Αμερική είναι στις επάλξεις για τυχόν συμπτώματα σε ανθρώπους.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) δήλωσε ότι αυτή η χρόνια ασθένεια θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον άνθρωπο.

«Είναι πιθανό να έχουμε μεταδόσεις της ασθένειας σε ανθρώπους, που συμβαίνουν σήμερα και δεν θα γνωρίζουμε ακόμα», δήλωσε ο δρ. Michael Osterholm στον βρετανικό The Independent.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
4
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»