Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιατί δεν πρέπει να δοκιμάζουμε ωμή ζύμη

Γιατί δεν πρέπει να δοκιμάζουμε ωμή ζύμη

Όλοι το έχουμε κάνει και για πολλούς είναι αναπόσπαστο τμήμα της μαγειρικής: λίγο πριν μπει στον φούρνο το κέικ, δοκιμάζουμε λίγη ωμή ζύμη. Και αν την βρούμε πεντανόστιμη, μπορεί να φάμε και όση έχει περισσέψει στον κάδο του μίξερ.

Όσο δελεαστική, όμως, κι αν μοιάζει αυτή η κίνηση, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι, προειδοποιούν οι δύο κορυφαίοι υγειονομικοί οργανισμοί των ΗΠΑ.

Σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) και τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC), παρακαλούν να πάψουμε να κάνουμε αυτού του είδους τις δοκιμές. Γιατί; Διότι υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσουμε σοβαρά.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις