Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τις εξετάσεις των βιοδεικτών για τον καρκίνο του μαστού;

Γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τις εξετάσεις των βιοδεικτών για τον καρκίνο του μαστού;

Παρά τα στοιχεία ότι με ειδικές εξετάσεις μπορούμε πλέον να προλάβουμε τον καρκίνο του μαστού, ο ΕΟΠΥΥ δεν τις εντάσσει στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να «κωφεύει» παρά τα στοιχεία ότι με διαγνωστικές εξετάσεις μπορούμε πλέον να προλάβουμε τον καρκίνο του μαστού”, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

“Μια από τις συχνότερες μορφές νεοπλασιών που προσβάλει τις γυναίκες και αποτελεί από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου στις ηλικίες 40 – 79 στη χώρα μας είναι ο καρκίνος του μαστού. Και παρά τα στοιχεία ότι με διαγνωστικές εξετάσεις μπορούμε πλέον να προλάβουμε την ασθένεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να «κωφεύει”, αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις