Υγεία

Γιατροί: Αλλαγές στους ακαδημαϊκούς τίτλους από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού

Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για τη χρήση ακαδημαϊκών τίτλων από γιατρούς. Τι ισχύει για τους τίτλους εξωτερικού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, θεσπίζονται νέοι κανόνες αναφορικά με την αναγνώριση ακαδημαϊκών τίτλων για γιατρούς, τόσο από Πανεπιστήμια της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιούν ιατρικούς ακαδημαϊκούς τίτλους, που έχουν αποκτηθεί από Ελληνικά Πανεπιστήμια ως εξής:

* Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής

* Διπλωματούχος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) και

* Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής.

Για ιατρικούς ακαδημαϊκούς τίτλους, που έχουν αποκτηθεί από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει σχετικά είναι ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Οι ιατροί δύνανται να αναφέρουν περιφραστικά τους επιστημονικά αναγνωρισμένους τίτλους στο εξωτερικό, χωρίς να διεκδικούν τίτλο ειδικότητας ή εξειδίκευσης, εφόσον αυτός δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη στην Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο της Μίνας Γκάγκα

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
4
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»