Υγεία

Η έξαρση των ιώσεων στα παιδιά «γονάτισε» τα Νοσοκομεία Παίδων τα Χριστούγεννα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας «γονάτισαν» τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων λόγω της ασφυκτικής πληρότητας και των πολλών ωρών αναμονής που έπρεπε να περάσουν σε αυτά γονείς και παιδιά.

Οι ιδιώτες παιδίατροι είχαν κλείσει τα ιατρεία τους και έτσι τα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος των εκατοντάδων περιστατικών παιδιών με βήχα, πονόλαιμο και πυρετό, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις από τις πολύωρες αναμονές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη χθεσινή εφημερία του Παίδων «Αγία Σοφία» και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης (26/12) βρίσκονταν σε αναμονή -σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr- πάνω από 150 παιδιά με πληθώρα ιώσεων (γρίπη, RSV, COVID-19). Τα παιδιά συνοδεύονταν από τους γονείς τους, ενώ η αναμονή ξεπερνούσε τις 2 ώρες!

Ωστόσο, είναι λίγα τα περιστατικά που εισάγονται για νοσηλεία, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως εάν υπήρχε ισχυρό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, τα Νοσοκομεία δεν θα είχαν τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας.

Για παράδειγμα από τα 400 παιδιά που πέρασαν μέσα σε όλο το 24ωρο της εφημερίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» μόλις τα 50 εισήχθησαν για νοσηλεία. Ως εκ τούτου στους θαλάμους νοσηλείας δεν υπάρχει πληρότητα.

Οι εισαγωγές για νοσηλεία ήταν κυρίως από παιδιά με επιπλοκές λόγω της νόσου COVID-19.

Πολλοί εργαζόμενοι με αναρρωτική άδεια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας στα Νοσοκομεία Παίδων είναι και η απουσία προσωπικού, καθώς πολλοί γιατροί και νοσηλευτές -από τους λίγους που υπηρετούν ούτως ή άλλως- έχουν αρρωστήσει με COVID-19 και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.

Η ανησυχία, μάλιστα πολλών γονιών, όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μετά την τραγική κατάληξη παιδιών από στρεπτόκοκκο, επιβαρύνει ακόμη περισσότερα τα νοσοκομεία καθώς πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν για να εξεταστούν τα παιδιά τους από γιατρό.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Καρκίνος του Προστάτη: Πώς η σύγχρονη διάγνωση και η ρομποτική χειρουργική αλλάζουν τα δεδομένα
Γράφει ο Δρ. Κομνηνός Α. Χρήστος, Χειρουργός - Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής και Προηγμένης Χειρουργικής Ουρολογίας και Ανδρολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Two Surgeons Observing High-Precision Programmable Automated Robot Arms Operating Patient In High-Tech Hospital. Robotic Limbs Performing Complicated Nanosurgery, Doctors Looking At Vitals On Monitor.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του HACRO και του ΠΜΣ «Κλινικές Μελέτες: Σχεδιασμός και Εκτέλεση» του ΕΚΠΑ ενισχύει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την πρακτική της κλινικής έρευνας και την αγορά εργασίας.
Κλινική έρευνα: HACRO και ΕΚΠΑ συνεργάζονται για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών
Η νέα εποχή στην Aξονική Tομογραφία: Πώς η Tεχνολογία Kαταμέτρησης Φωτονίων (Photon Counting CT) αλλάζει τη διάγνωση και τη διαχείριση των ασθενών
Γράφει ο Αρκάδιος Ρουσάκης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας & Μέτρησης Οστεοπόρωσης, ΥΓΕΙΑ
Modern CT scanner or MRI machine in a hospital radiology center. Diagnostic equipment in a medical lab.