Υγεία

Η Ελλάδα χτίζει “χαρτοφυλάκιο” εμβολίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός ξαναδείχνει τα “δόντια” του σε παγκόσμιο επίπεδο, με “σαφή σημάδια εντατικοποίησης του δεύτερου κύματος”, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται και οι προσπάθειες παραγωγής ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, αλλά και οι ενέργειες των χωρών να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες δόσεις για τους πληθυσμούς τους.

Μετά την πρώτη σύμβαση στα τέλη Αυγούστου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της εταιρείας AstraZeneca για το εμβόλιο της Οξφόρδης, την Παρασκευή τέθηκε σε ισχύ και η δεύτερη σύμβαση, η οποία υπεγράφη ανάμεσα στην Κομισιόν και τις εταιρείες Sanofi και GSK. Η σύμβαση θα επιτρέψει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να αγοράσουν έως 300 εκατομμύρια δόσεις από τα εμβόλια των Sanofi-GSK.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Αυξημένος ο κίνδυνος θρόμβωσης στους ασθενείς με καρκίνο – 8% αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εμφράγματος ή εγκεφαλικού
Το πρόγραμμα συντονίζει ο καθηγητής Αιματολογίας της Σορβόννης και διευθυντής του Κέντρου Καρκίνου και Θρόμβωσης (INSERM - Sorbonne University) Γρηγόρης Γεροτζιάφας
Πηγή φωτό: iStock