Υγεία

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: 26 οι νεκροί, 1.299 οι ασθενείς στις ΗΠΑ

Οκτώ άνθρωποι (ανάμεσά τους ένας 17χρονος) κατέληξαν την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ από την πνευμονοπάθεια που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στις ΗΠΑ η αύξηση των κρουσμάτων από τη μυστηριώδη πνευμονοπάθεια που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Όπως ανακοίνωσαν χθες το βράδυ τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC), από τα τέλη Ιουνίου έως και τις 8 Οκτωβρίου 2019 επιβεβαιώθηκαν 1.299 κρούσματα της νόσου και 26 θάνατοι από αυτήν.

Οι αντίστοιχοι αριθμοί την περασμένη εβδομάδα ήταν 1.080 περιστατικά και 18 θάνατοι.

Ο νεότερος ασθενής που κατέληξε την τελευταία εβδομάδα ήταν ένας 17χρονος από το Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του στις 4 Οκτωβρίου, έχοντας νοσηλευθεί δύο φορές τον Σεπτέμβριο με συμπτώματα της πνευμονοπάθειας. Σύμφωνα με τους New York Times, είναι ο πρώτος έφηβος στις ΗΠΑ που χάνει τη ζωή του από την πνευμονοπάθεια.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
4
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»