Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

«Ημέρα Θυσίας του Διασώστη» – Το ΕΚΑΒ τίμησε τους νεκρούς του παρουσία του υπουργού Υγείας

«Ημέρα Θυσίας του Διασώστη» – Το ΕΚΑΒ τίμησε τους νεκρούς του παρουσία του υπουργού Υγείας

Με μία λιτή και σεμνή τελετή τιμήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο «Σοφία Μπεφόν» στη Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας η «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, εκπρόσωπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς των πεσόντων στελεχών του ΕΚΑΒ και παρευρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Απευθυνόμενος στην ομιλία του στους συγγενείς των στελεχών του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι «σήμερα δεν είναι μια μέρα χαράς, δεν πρόκειται περί γιορτής. Είναι μια μέρα μνήμης και σεβασμού, που θεσπίστηκε για να τιμώνται κάθε χρόνο οι άνθρωποι αυτοί, και στη μνήμη τους, όλοι οι αφανείς ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πρώτης επαφής του με τον πολίτη».

Tο νέο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, θα ολοκληρώσει τη θέσπιση της «Ημέρας Θυσίας του Διασώστη» ως επίσημη αργία για το ΕΚΑΒ, με τη διαδικασία υπογραφής του ανάλογου διατάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις