Υγεία

Κ. Μπακογιάννης: Έρχονται προσλήψεις γιατρών στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας

Ενίσχυση των Δημοτικών Ιατρείων με ανθρώπινο δυναμικό ανακοίνωσε ο Δήμος της Αθήνας, μετά από συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Μπακοκογιάννη με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, η οποία πάσχει από σοβαρές ελλείψεις και κυρίως σε προσωπικό. ‘Ετσι, παράλληλα με τη σύναψη συμβάσεων με 800 ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, τις οποίες έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Υγείας, στη “μάχη της ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας” ρίχνεται τώρα και ο Δήμος της Αθήνας.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής».

bakogiannis pis

Κώστας Μπακογιάννης: Συνάντηση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο – υπεύθυνο για τη διεύθυνση Υγείας Μανόλη Καλαμπόκα, διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο αλλά και τον γεν. γραμμ. Γιώργο Ελευθερίου, ότι στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και η προσφορά τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας “να αποτελέσουν πρότυπο”.

Δείτε στο iatropedia.gr που βρίσκονται τα 6 Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
5