Υγεία

Καρκίνος: Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι ορμόνες από το γάλα

Όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης περιέχουν ορμόνες, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της διατροφικής μας έκθεσης σε ορμόνες προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα.

Από ποσοτική άποψη, πρόκειται κυρίως για προλακτίνη, κορτικοστεροειδή και προγεστερόνη, αλλά υπάρχει επίσης μια ομάδα οιστρογόνων, τα οποία στη συνέχεια συγκεντρώνονται περαιτέρω όταν παράγονται άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τέτοιες ορμόνες είναι σε έως και πέντε φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε κρέμες και τυριά και δέκα φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση στο βούτυρο.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα