Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κικίλιας: Με ιδιώτες η αγορά υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία – Αναμένονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Κικίλιας: Με ιδιώτες η αγορά υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία – Αναμένονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες δια στόματος του πρωθυπουργού σχετικά με αλλαγές στην παροχή υπηρεσιών στα Δημόσια Νοσοκομεία, αλλά και τις Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Φούλ τις μηχανές έχει βάλει η κυβέρνηση για ριζικές αλλαγές που θα συμβούν σταδιακά τους επόμενους μήνες στα δημόσια νοσοκομεία, με σειρά νομοσχεδίων, τα οποία αναμένετα να αλλάξουν άρδην το τοπίο της Δημόσιας Υγείας και με στόχο την βελτίωση των κακώς κειμένων, χωρίς όμως – όπως διαβεβαιώνουν τα επίσημα χείλη –  οικονομική επιβάρυνση ασθενών και ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, εντός της εβδομάδας θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας για την αναβάθμιση των διαλυμένων υποδομών στα δημόσια νοσοκομεία και επαναλαμβάνοντας την γνωστή πλέον φράση “Το 2020 είμαστε αποφασισμένοι να είναι η χρονιά των δημόσιων νοσοκομείων”, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα δοθούν ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες Πολυτεχνικών Σχολών να αναπτύξουν νέες ιδέες που θα αξιοποιηθούν στην κτιριακή αναμόρφωση των νοσοκομείων. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανάγκη σύγχρονου management στη Δημόσια Υγεία:

“Θα δώσουμε τη δυνατότητα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα – και φυσικά δωρεάν για τον πολίτη – να ανανεωθούν ιατρικά μηχανήματα και υπηρεσίες με leasing. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό….”

Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις